Personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımları nelerdir?
  2. Personele dayalı hizmet nedir?
  3. Personel çalıştırılmasına dayalı olmayan hizmet alımlarında kıdem tazminatını kim öder?
  4. Hizmet alimi yolu ne demek?
  5. Malzemeli hizmet alımı nedir?
  6. Yaklaşık maliyetin en az 70 lik kısmı işçilik giderleri midir?
  7. Hizmet alımı ihaleleri en fazla kaç yıllık yapılabilir?
  8. 4734 Sayılı Kanun a göre ihale edilen personel çalıştırılmasına dayalı hizmet ihalelerinde kıdem tazminatından kim sorumludur?
  9. Belediye şirket işçilerinin kıdem tazminatını kim öder?
  10. İhale puanlama sistemi nedir?
  11. İhale sözleşme giderleri nelerdir?
  12. 4 sözleşme giderleri ve genel giderler nelerdir?
  13. Hangi mal alımı ihalelerinin kısmi teklife açılması zorunludur?
  14. Alt işveren asıl işverene rücu edebilir mi?
  15. Kamuda çalışan taşeron işçilerin kıdem tazminatını kim öder?
  16. Kıdem tazminatını işçiye kim öder?
  17. Ihale için iş bitirme belgesi nasıl alınır?

Personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımları nelerdir?

“78.1.1. Personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı; ihale konusu işte çalıştırılacak personel sayısının ihale dokümanında belirlendiği, bu personelin çalışma saatlerinin tamamının idare için kullanıldığı, yaklaşık maliyetinin en az p'lik kısmının asgari işçilik maliyeti ile varsa ayni yemek ve yol giderleri dahil ...

Personele dayalı hizmet nedir?

Mahalli idare veya şirketlerinin bütçelerinden yapılan, yıl boyunca devam eden, niteliği gereği süreklilik arz eden ve haftalık çalışma saatlerinin tamamının idare için kullanıldığı park ve bahçe bakım ve onarımı ile çöp toplama, cadde, sokak, meydan ve benzerlerinin temizlik işlerine ilişkin alımlar personel ...

Personel çalıştırılmasına dayalı olmayan hizmet alımlarında kıdem tazminatını kim öder?

b) Personel çalıştırılmasına dayalı olmayan hizmet alımlarında çalışanların kıdem tazminatlarının ise ödenmesinin Bakanlık tarafından yapılmayıp, alt işverenlerce (yüklenici şirketler) ödenmesi gerektiğine yönelik bir karar verilmiştir.

Hizmet alimi yolu ne demek?

alımları; ağırlıklı olarak personel çalıştırılmasına dayanan, çalıştırılacak personel sayısının belirlendiği ve haftalık çalışma saatlerinin tamamının idare için kullanıldığı hizmetlerdir.

Malzemeli hizmet alımı nedir?

Malzemeli yemek hizmeti alım ihaleleri, içerdiği yemek malzemesi ve gerektirdiği hizmet göz önüne alındığında öteki hizmet alım ihalelerinden farklıdırlar. ... Kamu kurum ve kuruluşları bu ihale çeşidinde, ihale düzenleyerek, personelinin yemek ihtiyaçlarını yüklenici firma aracılığıyla karşılamaktadırlar.

Yaklaşık maliyetin en az 70 lik kısmı işçilik giderleri midir?

Park ve bahçe bakım ve onarımı ile çöp toplama, cadde, sokak, meydan ve benzerlerinin temizlik işlerine ilişkin hizmet alımları, işçilik giderleri yaklaşık maliyetin yüzde 70'inden az bile olsa, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı sayılacak.

Hizmet alımı ihaleleri en fazla kaç yıllık yapılabilir?

Gerekli yasal düzenleme yapılmadığı takdirde, belediyeler tarafından 2018 yılında ihale edilecek süreklilik arz eden hizmetler de 3 yıllık yapılabilecek ve 2019-2021 yılını kapsayacak ihale yapılabilecektir.

4734 Sayılı Kanun a göre ihale edilen personel çalıştırılmasına dayalı hizmet ihalelerinde kıdem tazminatından kim sorumludur?

(2) Farklı kamu kurum veya kuruluşlarda çalıştırılan işçilerden son alt işvereni ile yapılmış olan iş sözleşmeleri kıdem tazminatı ödenmesini gerektirecek şekilde sona erenlerin birinci fıkraya göre tespit edilen sürelere ilişkin kıdem tazminatları, çalıştırıldığı son kamu kurum veya kuruluşu tarafından ödenir.

Belediye şirket işçilerinin kıdem tazminatını kim öder?

– Yüklenicinin değişmesine bakılmaksızın aralıksız bir şekilde aynı idarede çalışan işçilerin işyerindeki toplam çalışma süresi dikkate alınarak kıdem tazminatı ödenme şartları sağlanmışsa kıdem tazminatı idarelerce işçinin banka hesabına ödenecek.

İhale puanlama sistemi nedir?

Yeni düzenlemeyle birlikte fiyat esasına dayalı ihalelerde puanlama kriterleri getirildi. 3 ayrı kategoride ihale katılımcılarına 4 puan verilecek. Fiyatın eşit olması halinde puanı yüksek olan şirket ihaleyi kazanacak. ... Ayrıca işçi ücretlerini geç ödediğine yönelik tespit yapılmayan şirketler de 1 puan kazanacak.

İhale sözleşme giderleri nelerdir?

Sözleşme Giderleri ve Genel Giderler: İhale ve sözleşmeye ilişkin damga vergileri, Kamu İhale Kurumu payı ve noter masrafları gibi sözleşme giderleri ile amortisman, kıdem ve ihbar tazminatları, ihale konusu işte kullanılacak giyim gideri, oryantasyon (ihale konusu işe uyum) eğitimi gideri, 20/6/2012 tarihli ve 6331 ...

4 sözleşme giderleri ve genel giderler nelerdir?

ç)Sözleşme Giderleri ve Genel Giderler: İhale ve sözleşmeye ilişkin damga vergileri, Kamu İhale Kurumu payı ve noter masrafları gibi sözleşme giderleri ile amortisman, ihale konusu işte kullanılacak giyim gideri, oryantasyon (ihale konusu işe uyum) eğitimi gideri, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve ...

Hangi mal alımı ihalelerinin kısmi teklife açılması zorunludur?

Birden çok mal kaleminin birlikte alındığı bir ihalede, bir veya birden çok mal kaleminin satış faaliyetinin yerine getirilebilmesi için ilgili mevzuat gereğince özel bir izin, ruhsat veya faaliyet belgesi alınması zorunlu, diğer mal kalemleri için ise bu belgelerin alınması zorunlu değil ise alımların birlikte ...

Alt işveren asıl işverene rücu edebilir mi?

Müteselsil sorumluluk esası gereği asıl işveren ile alt işveren işçiye karşı birlikte sorumlu iken asıl işveren ve alt işveren arasındaki iç ilişkide asıl işveren, fazladan yapmış olduğu ödeme için alt işverene rücu hakkına sahiptir.

Kamuda çalışan taşeron işçilerin kıdem tazminatını kim öder?

Yargıtay yıllardır tartışılan taşeron işçilerin kıdem tazminatının kim tarafından ödeneceğine dair emsal bir karara imza attı. Yüksek mahkeme, ödenmeyen kıdem tazminatından hem kamunun hem de şirketin sorumlu olduğuna hükmetti.

Kıdem tazminatını işçiye kim öder?

Kapıcının kıdem tazminatını kim öder sorusu bize en çok gelen sorular arasında yer almaktadır. Kapıcının ücretinin de dâhil edildiği genel giderlere katılım payı (aidat) kiracıdan alınır. Ancak konu tazminata geldiğinde esas sorumlu kat malikidir.

Ihale için iş bitirme belgesi nasıl alınır?

İş deneyim belgeleri, hak sahibi kişiler tarafından, yapılan kamu kurum ve kuruluşuna başvurulmak suretiyle alınabilir. Bu tür başvurulara 20 günü içerisinde cevap verilmesi gerekir. Verilen deneyim belgeleri ancak belirli bir süre kullanılabilir.