Louis Pasteur kuduz aşısını ne zaman bulundu?

İçindekiler:

  1. Louis Pasteur kuduz aşısını ne zaman bulundu?
  2. Elektronik eşyaları kim icat etti?
  3. Yalan Dedektörünü kim icat etti?
  4. Yalan makinesi var mı?
  5. Yalan makinesi ne zaman icat edildi?
  6. Poligrafi testi nedir?

Louis Pasteur kuduz aşısını ne zaman bulundu?

Kuduz aşısı 1882 yılında yapılan laboratuvardaki çalışmalar neticesinde Luis Pasteur tarafından bulundu. Aynı zamanda mikroskopla dahi görülmeyen kuduz virüsünün tespit eden Luis Pasteur, daha sonra tavşanı enjekte edilen kuduz virüsü ile beraber, tavşan omuriliği üzerinden tedavi yöntemini keşfetti.

Elektronik eşyaları kim icat etti?

Elektriğin keşfinin 1752 yılında Benjamin Franklin'in yaptığı deney üzerinden ortaya çıktığını söylemek mümkün. Ancak belirli kimyasal reaksiyonlar ile beraber elektrik üretebilecek keşfi ise, 1800 yılında İtalyan fizikçi Alessandro Volta tarafından ortaya çıkarılmıştır.

Yalan Dedektörünü kim icat etti?

William Moulton Marston

Yalan makinesi var mı?

Yalan makinesi, poligraf adıyla da bilinir. Poligraf, ABD'de bazı şüphelilerin veya gizli görevlerde çalışacak adayların ifadelerinde doğru söyleyip söylemediklerini anlamak için kullanılmaktadır. . ... Pirinçler bir süre sonra dışarı çıkartılınca hâlâ kuruysa, kişi yalan söylemiş sayılırdı.

Yalan makinesi ne zaman icat edildi?

Yalan dedektörü nasıl ve ne zaman icat edildi; 1921 yılında icat edilen yalan makinesine, 1938 yılından itibaren ise şüphelilerin terleme miktarındaki değişimi de gösteren bir grafik eklenmiştir. Böylece modern poligraf cihazının temel prensipleri belirlenmiş ve geliştirilmiştir.

Poligrafi testi nedir?

Yalan makinası olarak da bilinen poligraf, vücutta terleme, nabız, kan basıncı ve ciltteki elektrik oranlarındaki değişimi ölçüyor. Başka yöntemler gözbebeğindeki ve emar (MRI) aracılığıyla beyin aktivitesindeki değişiklikleri de ölçebiliyor.