Nonsteroid antiinflamatuar ilaçlar nelerdir?

İçindekiler:

  1. Nonsteroid antiinflamatuar ilaçlar nelerdir?
  2. NSAİ ilaçlar hangileri?
  3. Nsaid nedir ilaç?
  4. Parasetamol NSAİ mi?
  5. NSAI ilaçlar hangi hastalıklarda kullanılır?
  6. NSAİİ hipertansiyon yapar mı?

Nonsteroid antiinflamatuar ilaçlar nelerdir?

Nonsteroid Antienflamatuar ilaçlar aslında ağrı kesici ve ateş düşürücü maddelerdir. Aynı zamanda steroidler gibi antienflamatuar etkileri de vardır ama steroid değillerdir (Nonsteroid). Nonsteroid Antiinflamatuar ilaçlar, NSAİİ olarak kısaltılır. Bu grubun en çok bilinen üyeleri aspirin ve ibuprofendir.

NSAİ ilaçlar hangileri?

Nonsteroid antienflamatuar ilaçlar (NSAİİ) çeşitli kas iskelet sistemi hastalıklarında kullanılan kortizon olmayan anti-inflamatuvar ilaçlardır. Bu ilaçlara örnek olarak indometazin, diklofenak, naproksen, etodolak, meloksikam verilebilir.

Nsaid nedir ilaç?

Non-steroidal anti-inflamatuar ilaçlar ya da steroid dışı yangı önleyici ilaçlar, kısaca NSAİİ'ler, analjezik, antipiretik ve antienflamatuar (ağrı, ateş ve enflamasyonu azaltıcı) ilaçlardır.

Parasetamol NSAİ mi?

NSAİİ'ler bazen NSAİA (sondaki A-Analjezik kısaltması) olarak da adlandırılırlar. Bu grubun en çok bilinen üyeleri aspirin ve ibuprofendir. Parasetamol (asetaminofen) çok az anti-inflamatuar etki gösterdiği için kesinlikle NSAİ'ler içerisinde anılmazlar.

NSAI ilaçlar hangi hastalıklarda kullanılır?

NSAİİ'ler genellikler ağrı ve iltihabın (yangı = inflamasyon) akut ve kronik tedavisinde kullanılır. Ayrıca kalın bağırsak kanserin önlenmesi (aspirin) ve kalp damar hastalıkları gibi diğer durumların tedavisindeki önleme potansiyelleri ile ilgili çalışmalar ise sürmektedir.

NSAİİ hipertansiyon yapar mı?

Aspirin, acetaminophen ve diğer NSAİD'ler hipertansiyon ile ilişkili bulunmuyor.