Devlet hastanesinde hasta kabul elemanı nasıl olunur?

İçindekiler:

  1. Devlet hastanesinde hasta kabul elemanı nasıl olunur?
  2. Kamuya iş başvurusu nasıl yapılır?
  3. Devlet Hastanesinde Doktor sekreter nasıl olunur?
  4. Hastanede hasta kabul elemanı ne kadar maaş alır?

Devlet hastanesinde hasta kabul elemanı nasıl olunur?

Hasta kabul elemanı olmak için öncelikle “hasta kabul sertifikasına” sahip olmak gerekir. MEB ya da üniversite onayı olan ve sorgulanabilir sertifika programları tercih edilmelidir. Sertifika sonrasında ise etkili bir CV hazırlayıp iş başvurularını takip etmek ve gerektiğinde başvuru yapmak gerekir.

Kamuya iş başvurusu nasıl yapılır?

İş arayanlar niteliklerine uygun kamu ilanlarına başvuru işlemini; İŞKUR internet şubesinden https://esube.iskur.gov.tr/ Alo 170 İletişim Hattı üzerinden. En yakın İŞKUR birimine şahsen müracaat ederek.

Devlet Hastanesinde Doktor sekreter nasıl olunur?

Tıbbi sekreter olabilmek için sağlık meslek lisesi ya da üniversitelerin sağlık sekreter bölümlerinden mezun olmak, Sağlık Meslek Yüksekokullarından mezun olmak gerekmektedir. Bu bölümlerden mezun değilseniz özel kurumlara başvurmak sertifika alabilir ve tıbbi sekreterlik yapabilirsiniz.

Hastanede hasta kabul elemanı ne kadar maaş alır?

20 yıl boyunca görev yapan tıbbi sekreterler, 4700 TL ila 4900 TL arasında maaş alacaktır. 25 yıl boyunca çalışan tıbbi sekreter, 4750 TL ila 4950 TL arasında maaş alacaktır. 30 yıl boyunca görev yapan kadrolu tıbbi sekreterler, 4800 TL ila 5000 bin TL arasında maaş almaktadır.