Yeni nesil yazar kasa gider yazılır mı?

İçindekiler:

  1. Yeni nesil yazar kasa gider yazılır mı?
  2. Yeni Nesil yazar kasa kimler kullanacak?
  3. Yazar kasa kalktı mı?
  4. Yazar kasa fişleri gider yazılabilir mi?
  5. Yazar Kasa POS fişi fatura yerine geçer mi?
  6. Yazar kasa mecbur mu?
  7. POS cihazı kullanmak zorunlu mu?
  8. Eski yazar kasalar ne olacak?
  9. Eczane fişleri gider yazılabilir mi?
  10. Kredi kartı fişi fatura yerine geçer mi?

Yeni nesil yazar kasa gider yazılır mı?

Yasa koyucu (TBMM), 3100 sayılı Katma Değer Vergisi Mükelleflerinin Ödeme Kaydedici Cihazları Kullanmaları Mecburiyeti Hakkında Kanunun 7. maddesiyle ÖKC kullanmak zorunda olan mükelleflere satın aldıkları ödeme kaydedici cihazlar için 0'e kadar amortisman oranını seçebilme yani tutarı ne olursa olsun tek seferde ...

Yeni Nesil yazar kasa kimler kullanacak?

3100 sayılı Kanunun 1. maddesi uyarınca; satışı yapılan malları aynen veya işlendikten sonra satışını yapanlar dışındaki kimselere (yani nihai tüketicilere) satan veya aynı kimselere hizmet veren birinci ve ikinci sınıf tüccarlar, bu Kanuna göre ödeme kaydedici cihaz kullanmak mecburiyetindedirler.

Yazar kasa kalktı mı?

Banka vb. kuruluşlar tarafından verilen ve yazar kasa özelliği olmayan seyyar EFT-POS cihazlarının kullanımı tarihi itibariyle yasaklanmıştır.

Yazar kasa fişleri gider yazılabilir mi?

açıklamalarına yer verilmiştir. Buna göre, fatura düzenleme haddinin altında kalan mal ve hizmetler için alınan perakende satış veya yazar kasa fişlerinin gider belgesi olarak kullanılması mümkün bulunmaktadır.

Yazar Kasa POS fişi fatura yerine geçer mi?

Maliyecilerin düşündüğü modelde, yazar kasalar devre dışı kalacak. Kredi kartıyla alışverişlerde POS cihazı slibi, fatura veya fiş yerine geçecek. Vergi mevzuatında da slipler, geçerli belge kabul edilecek. Nakit alışverişlerde de, bilgiler POS cihazına işlenecek.

Yazar kasa mecbur mu?

Birinci ve ikinci sınıf tüccarlar dışındaki mükellefler yeni nesil yazar kasa kullanmak zorunda değildir. Bu kişiler Serbest Meslekte Çalışanlar, Gayrimenkul ve Menkul Sermaye üzerinden kazanç sağlayanlar, Zirai kazanç sağlayanlar ve Basit Usulde Vergilendirilen Ticari Kazanç sağlayanlardır.

POS cihazı kullanmak zorunlu mu?

379 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile Serbest meslek faaliyetinde bulunan hekimlerin iş yerlerinde POS makinesi bulundurmaları zorunluluğu, tarihinden itibaren başladı.

Eski yazar kasalar ne olacak?

Eski tip ödeme kaydedici yani yazar kasaların yeni nesil yazar kasalarla değiştiren mükellefler, eski tip yazar kasaları yada yazar kasanın beyni olarak tabir edilen cihazını 10 yıl saklamak zorunda. Herhangi bir denetimde bu cihazı ibraz edemeyen mükellef, en az 700 lira para cezası ödeyebilir.

Eczane fişleri gider yazılabilir mi?

“Yukarıda yer alan hükümlere göre, eczanelere ödediğiniz ilaç bedeli karşılığında aldığınız yazar kasa fişleri "tevsik edilecek belge" olarak kabul edilmemekte olup söz konusu harcamaların fatura ile tevsiki gerekmektedir.”

Kredi kartı fişi fatura yerine geçer mi?

Kredi kartıyla alışverişlerde POS cihazı slibi, fatura veya fiş yerine geçecek. Vergi mevzuatında da slipler, geçerli belge kabul edilecek. Nakit alışverişlerde de, bilgiler POS cihazına işlenecek.