En uzak ülke neresi?

İçindekiler:

  1. En uzak ülke neresi?
  2. Dünyanın en uzak ülkesi hangi ülkedir?
  3. Endonezya hangi ulkelere yakin?
  4. Endonezya tam olarak nerede?
  5. Türkiyenin en doğusu ile en batısı arası kaç dk?

En uzak ülke neresi?

Dünya üzerinde Türkiye'ye un uzak ülke "Endonezya" dır. Bu Güneydoğu Asya ülkesi dünya üzerinde en kalabalık Müslüman nüfusa sahip bir ülkedir. Endonezya ayrıca 250 milyon nüfusu ile dünyanın en kalabalık 4.ülkesidir. Endonezya'ya komşu ülkeler ise Avustralya, Filipinler, Singapur ve Malezya gibi ülkelerdir.

Dünyanın en uzak ülkesi hangi ülkedir?

Tristan de Cunha, dünyanın geri kalanından en uzak noktadaki insan yerleşimi. Atlas Okyanusu'nun güneyinde Latin Amerika ve Afrika'nın tam ortasında yer alan Tristan de Cunha paranın kullanılmadığı, insanların hayvancılıkla uğraştığı bir ada.

Endonezya hangi ulkelere yakin?

Sınır komşuları, Papua Yeni Gine, Doğu Timor ve Malezya'dır. Diğer komşu ülkeleri Singapur, Filipinler, Avustralya, Andaman ve Nikobar adalarıdır. Endonezya ASEAN'ın kurucu üyelerinden ve G20 üyesi ülkelerdendir.

Endonezya tam olarak nerede?

Endonezya Güneydoğu Asya'da, Hint Okyanusu ve Pasifik Okyanusu arasında yer alan takımadalardan oluşan bir ülkedir. Ekvator çizgisi üzerinde bulunan ülke, adadan oluşur.

Türkiyenin en doğusu ile en batısı arası kaç dk?

Örneğin Türkiye 26°-45° doğu meridyenleri üzerindedir. Batı ve doğu ucu arasındaki zaman farkı (19 meridyen x 4 dakika) 76 dakikadır. Yani batı ucunda yerel saate göre saat öğlen 12:00 iken doğu ucunda 13:16'dır.