Kaşık oyunu nereye ait?

İçindekiler:

  1. Kaşık oyunu nereye ait?
  2. Halk oyunları kaşık oyunu nedir?
  3. Konya oyunları nelerdir?
  4. Kaşık Oyunları hangi ilimizde daha çok oynanır?
  5. Kaşık oyununda kullanılan müzik aletleri nelerdir?
  6. Zeybek hangi bölgemizin oyunu?
  7. Teke zortlatması oyunu hangi yöreye ait?
  8. Halk oyunları çalgıları nelerdir?

Kaşık oyunu nereye ait?

Kaşık Oyunları veya Kaşık Havası, Türkiye'de Karadeniz Bölgesi (Kastamonu, Bolu, Sinop, Çankırı gibi), Güney Marmara (Balıkesir, Bursa, Bilecik gibi), İç Batı Anadolu (Afyon, Uşak, Eskişehir, Ankara gibi), Konya çevresi ve Mersin çevresinde oynanan oyunların genel adı.

Halk oyunları kaşık oyunu nedir?

Kaşık oyununda, oyuncular ellerinde ritim aracı olarak tahta kaşıklar bulundururlar. Ancak Antalya ve Konya yörelerinde oynanan kaşık eşliğindeki halk oyunlarına da genel olarak kaşık oyunu denilmektedir fakat bu oyunlar zeybekten kimi özellikleri ile ayrışır. ... Oyunun kıyafeti “Silifke” adı verlilen kıyafettir.

Konya oyunları nelerdir?

KONYA OYUNLARI: Yörede başlıca oyun çeşitleri şunlardır: İnce Çayır, Küstüm, Sekelim Kızlar, Aksinli, Karanfil, Aman Madam Hoş Geldin, Ustam Kim İdi?, Limo, Karabiber, Kazanoğlu, Develi, Süpürgesi Yoncadan, Sille, Konyalı. Bunlardan başka bir de "dönme" denilen oyun vardır ki ney, saz veya tanbur çalınırken oynanır.

Kaşık Oyunları hangi ilimizde daha çok oynanır?

10-Kaşık Oyunları Bu oyun daha çok Batı Karadeniz ve Güney Marmara Bölgesinde oynanır.

Kaşık oyununda kullanılan müzik aletleri nelerdir?

  • Davul.
  • Darbuka.
  • Def.
  • Dümbelek.
  • Bakır Leğen-Bakraç
  • Kaşık.
  • Zilli Maşa.
  • Zilli Def.
Daha fazla öğe...

Zeybek hangi bölgemizin oyunu?

Zeybek, Batı Anadolu yöresinde görülen halk oyunudur. Zeybek kendi içinde türlere ayrılmaktadır: Tek kişi tarafından ya da birkaç oyuncunun çember şeklinde dizilmesiyle oynanır.

Teke zortlatması oyunu hangi yöreye ait?

Teke zortlatması, Burdur, Isparta, Antalya ve çevresinde yaygın bir halk ezgisi ve bu ezgi eşliğinde oynanan zeybek türü halk oyunu.

Halk oyunları çalgıları nelerdir?

Yöre halk müziğinde kullanılan çalgılar; davul, zurna, sipsi, saz, ud, cümbüş, keman, darbuka, dümbek, tek, kaşık, boğaz, kabak kemane, zil, ruzba, çifte, klarnet, gırnata, gayda, kemence, bağlama, cura, cura bağlama.