Bilgi Edinme Hakkı Kanunu hangi tarihte yayımlanmıştır?
İçindekiler:
- Bilgi Edinme Hakkı Kanunu hangi tarihte yayımlanmıştır?
- Bilgi edinme kanununa göre dilekçeye kaç gün içinde cevap verilir?
- Dilekçeye cevap verilmezse ne olur?
- Bilgi edinme hakkı kapsamında yaptığımız bir başvuruya cevap verme süresi ne kadardır?
- Bilgi Edinme Başvurusu idare tarafından reddedilen başvuru sahibi idari yargı yoluna başvurmadan önce kararın tebliğinden itibaren en fazla kaç gün içinde Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kuruluna itiraz edebilir?
- Bilgi Edinme Hakkı Kanuna göre kendisine bilgi edinmek için başvurulan kurum ve kuruluşlar kaç iş günü içerisinde istenen bilgiyi vermek zorundadır?
- Bilgi edinme başvurularının reddedilmesi halinde ret kararını inceleyerek karara bağlayacak merci kimdir?
- Bilgi edinme hakkına kimler sahiptir?
- Bilgi Edinme Kanunu sekreterya hizmetlerini kim yürütür?
- Bilgi edinme istemi reddedilen başvuru sahibi nereye başvurur?
- Cimer hangi kanunla kuruldu?
- Zorunlu durumlarda faks ile göndermek zorunda olduğunuz bir dilekçeyi en fazla kaç gün içerisinde ilgili birime teslim etmek gerekmektedir?
- Bilgi edinme kanunu kimleri kapsar?
- Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu Hangi Bakanlığa Bağlı?
- Bilgi edinme hakkının sınırları nelerdir?
- Bir kimse veya bir olayla ilgili yeterli bilgi edinmeden geliştirilen tutumlara ne denir?
- Dilekçeyle birlikte ek belgeler de veriliyorsa bunlara ilişkin bilgi belgenin ne olduğu ve adedi nerede verilir?
Bilgi Edinme Hakkı Kanunu hangi tarihte yayımlanmıştır?
Bilgi Edinme Hakkı Kanunu | |
---|---|
Bölgesel kapsam | Türkiye |
Kanun numarası | 4982 |
Kabul tarihi | 9 Ekim 2003 |
Yürürlük tarihi | 24 Nisan 2004 |
Bilgi edinme kanununa göre dilekçeye kaç gün içinde cevap verilir?
Bilgi edinme hakkı ile dilekçe hakkının mevzuatımızda yer alan esas ve usullere uygun olarak etkin kullanılmasını teminen kamu kurum ve kuruluşları, kendilerine ulaşan talep ve şikayetler hakkında ilgilisine en geç on beş gün içerisinde cevap verecek, akabinde de müracaatı mümkün olan en kısa sürede sonuçlandıracaktır.
Dilekçeye cevap verilmezse ne olur?
Dilekçenin kabulü veya reddi hakkındaki kararın 60 gün içinde verilmesi gerekir. Eğer 60 günde cevap verilmezse dilekçede istenen idarece reddedilmiş sayılır ve bu iptal kararı hakkında dava açma hakkınız doğar.
Bilgi edinme hakkı kapsamında yaptığımız bir başvuruya cevap verme süresi ne kadardır?
reddedilen başvuru sahibi, yargı yoluna başvurmadan önce kararın tebliğinden itibaren onbeş gün içinde Kurula itiraz edebilir. Kurul, bu konudaki kararını otuz iş günü içinde verir. Kurum ve kuruluşlar, Kurulun istediği her türlü bilgi veya belgeyi onbeş iş günü içinde vermekle yükümlüdürler.
Bilgi Edinme Başvurusu idare tarafından reddedilen başvuru sahibi idari yargı yoluna başvurmadan önce kararın tebliğinden itibaren en fazla kaç gün içinde Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kuruluna itiraz edebilir?
Kurulun sekretarya hizmetleri Adalet Bakanlığı tarafından yerine getirilir. Bilgi edinme istemi reddedilen başvuru sahibi, yargı yoluna başvurmadan önce kararın tebliğinden itibaren on beş gün içinde Kurula itiraz edebilir. İtiraz yazılı olarak yapılır.
Bilgi Edinme Hakkı Kanuna göre kendisine bilgi edinmek için başvurulan kurum ve kuruluşlar kaç iş günü içerisinde istenen bilgiyi vermek zorundadır?
Kurum ve kuruluşlar, Kurulun istediği her türlü bilgi veya belgeyi onbeş iş günü içinde vermekle yükümlüdürler. Kurula itiraz, başvuru sahibinin idarî yargıya başvurma süresini durdurur.
Bilgi edinme başvurularının reddedilmesi halinde ret kararını inceleyerek karara bağlayacak merci kimdir?
Madde 23- Kanunda bilgi edinme hakkının istisnaları olarak düzenlenen konularda yapılan bilgi edinme başvuruları reddedilir ve ret kararı başvuru sahibine gerekçeli olarak bildirilir. ... Kurul, bilgi edinme hakkının kullanılmasına ilişkin hususları düzenlemeye yetkilidir.
Bilgi edinme hakkına kimler sahiptir?
Herkes bilgi edinme hakkına sahiptir. Hem vatandaşlar hem dernek, vakıf, şirket gibi tüzel kişiler bilgi edinme hakkına sahiptir. Yabancılar (2) belli koşullar dahilinde bilgi edinme hakkı yasasından yararlanabilir.
Bilgi Edinme Kanunu sekreterya hizmetlerini kim yürütür?
Bunun nedeni, 4982 sayılı Kanunun 14. maddesi gereğince, Kurulun sekretarya hizmetlerinin Başbakanlık tarafından yerine getirilmesidir. Yeni hükümet sisteminde, 4982 sayılı Kanunun 14. maddesi değişmiş ve sekreterya Adalet Bakanlığına geçmiştir.
Bilgi edinme istemi reddedilen başvuru sahibi nereye başvurur?
Kurul, bilgi edinme hakkının kullanılmasına ilişkin hususları düzenlemeye yetkilidir. Madde 26 – Bilgi edinme istemi Kanunun 16 ve 17 nci maddelerinde öngörülen sebeplerle reddedilen başvuru sahiplerinin Kurula itirazı üzerine, Kurul başvurunun yapıldığı kurum veya kuruluştan her türlü bilgi veya belgeyi isteyebilir.
Cimer hangi kanunla kuruldu?
CİMER
Kullanılabilir dil(ler) | Türkçe |
Sahip | T.C. Cumhurbaşkanlığı |
Oluşturan | T.C. Cumhurbaşkanlığı |
Başlama tarihi | 2015 |
Geçerli durum | Aktif |
Zorunlu durumlarda faks ile göndermek zorunda olduğunuz bir dilekçeyi en fazla kaç gün içerisinde ilgili birime teslim etmek gerekmektedir?
Anayasamızda yapılan bu değişikliklere uygulama kabiliyeti kazandırmak üzere, tarihli ve 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanunun tarihli ve 4778 sayılı Kanunla değiştirilen 7'nci maddesinde, yapılmakta olan işlemin safahatı veya sonucu hakkında, yetkili makamlarca dilekçe ...
Bilgi edinme kanunu kimleri kapsar?
Madde 4- Herkes bilgi edinme hakkına sahiptir. Türkiye'de ikamet eden yabancılar ile Türkiye'de faaliyette bulunan yabancı tüzel kişiler, isteyecekleri bilgi kendileriyle veya faaliyet alanlarıyla ilgili olmak kaydıyla ve karşılıklılık ilkesi çerçevesinde, bu Kanun hükümlerinden yararlanırlar.
Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu Hangi Bakanlığa Bağlı?
Bilgi edinme hakkı ile ilgili itirazlar, daha önce Başbakanlığa bağlı Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu'na (BEDK) yapılıyordu. Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'ne geçtikten sonra, Başbakanlık makamının lağvedilmesi ile bilgi edinme hakkına ilişkin itiraz başvurularının hangi kurula yapılacağı belirsileşti.
Bilgi edinme hakkının sınırları nelerdir?
Bilgi Edinme Hakkı Kanununun getirdiği düzenlemeye göre bilgi edinme hakkı, “Kişinin izin verdiği hâller saklı kalmak üzere, özel hayatın gizliliği kapsamında, açıklanması hâlinde kişinin sağlık bilgileri ile özel ve aile hayatına, şeref ve haysiyetine, meslekî ve ekonomik değerlerine haksız müdahale oluşturacak bilgi ...
Bir kimse veya bir olayla ilgili yeterli bilgi edinmeden geliştirilen tutumlara ne denir?
Bir kimse veya bir olayla ilgili yeterli bilgi edinmeden geliştirilen tutumlara ne denir? Cevap: Ön yargı.
Dilekçeyle birlikte ek belgeler de veriliyorsa bunlara ilişkin bilgi belgenin ne olduğu ve adedi nerede verilir?
Sol alt köşeye ise ilgili kişinin adres ve iletişim bilgileri yazılır. ... Dilekçeyle birlikte ek belgeler de veriliyorsa, bunlara ilişkin bilgi (belgenin ne olduğu ve adedi), adres bölümünün altına açılan “ek” bölümünde verilir.
Ayrıca okuyun
Ilgileneceksin
- Hatti müdafaa yoktur sathi müdafaa vardir hangi savasta soylemistir?
- Genel ağ nedir 3 sınıf?
- Adam otu nasıl bir bitkidir?
- Çocuğun zekasını kim belirler?
- Sanat doğuştan gelen bir yetenek midir?
- Word programı nedir nerelerde kullanılır?
- Lale nasıl saklanır?
- Gözde ismi kaç kişide var?
- Gazlarda ortalama hız neye bağlı?
- Mülakatta ön görüşme yapılır mı?