Büyükada plajlarına nasıl gidilir?

İçindekiler:

  1. Büyükada plajlarına nasıl gidilir?
  2. Büyükada Prenses Koyu plajı nasıl gidilir?
  3. Adalarda denize girmek serbest mi?
  4. Büyükada'dan Yörükali Plajına nasıl gidilir?

Büyükada plajlarına nasıl gidilir?

Kabataş, Kadıköy, Maltepe, Kartal, Tuzla gibi iskelelerden vapurlar, Sirkeci ve Eminönü'nden deniz otobüsleri Büyükada'ya sefer düzenliyor. Büyükada'ya indikten sonra ise, yürüyerek ya da fayton ile Nakibey Plajı'na ulaşabilirsiniz.

Büyükada Prenses Koyu plajı nasıl gidilir?

Büyükada'ya İstanbul deniz otobüsleri ve birçok tur ile ulaşabilirsiniz. Bostancı, Kartal, Kabataş ilçelerinden kalkan motor, vapur ve deniz otobüsleri ile Marmara denizinin tadını çıkararak ulaşabilirsiniz. Büyükada'ya gelince iskelenin yan tarafından kalkan Prenses tekneleri ile buraya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Adalarda denize girmek serbest mi?

Plajların bazılarında ise konaklama imkanı bulunuyor. Adalar'da bir gece kalarak hem deniz hem de doğa keyfi sürmek isteyenler için ideal. Büyükada, Heybeliada, Kınalıada, Burgazada ve Sedef Adası'nda deniz ve plaj keyfi sürebileceğiniz birbirinden güzel plajlar bulunuyor.

Büyükada'dan Yörükali Plajına nasıl gidilir?

Yörükali Plajına ulaşmak için öncelikle Büyükada'ya ulaşmanız gerekmektedir. Bunun İçin ise tek yol Büyükada'ya gelen vapurlara binmektir. Büyükada'ya geldikten sonra Vapur iskelesinden ayrı bir vapura binmeniz gerekiyor. Büyükada'dan Yörükali Plajı'na Büyükada İskelesi'nden ücretsiz tekne servisi kalkmaktadır.