Kati atık vergisi kimden alınır?

İçindekiler:

  1. Kati atık vergisi kimden alınır?
  2. Katı atık bedelini kim oder?
  3. Katı atık Bedeli nereye ödenir?
  4. Evsel katı atık ne demek?
  5. Çevre ve Temizlik vergisi nereden ödenir?

Kati atık vergisi kimden alınır?

Katı Atık Ücreti'nin mükellefi binaları kullananlar olması gerekirken, ücret binayı kullanandan değil, Emlak Vergisi mükellefinden alınıyor.

Katı atık bedelini kim oder?

1- Konutlar için belirlenen “Evsel Katı Atık Toplama Taşıma ve Bertaraf Ücreti”, Tekirdağ Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) tarafından su faturaları içinde aylık olarak tahsil edilerek toplama taşıma ücretinin tamamı ilgili ilçe belediyesine bertaraf ücretinin tamamı Büyükşehir Belediyesi hesabına ...

Katı atık Bedeli nereye ödenir?

Su ve Atık su kullanım ücretinin yanı sıra faturalara yansıtılan Katı Atık Bedeli İlçe Belediyelerine, ÇTV yüzde 80'ni İlçe Belediyesine, Çevre Katkı Payı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına aktarılmaktadır.

Evsel katı atık ne demek?

Evsel atık veya bir diğer adı ile belediye atığı, yönetiminden belediyenin sorumlu olduğu, evlerden kaynaklanan ya da içerik veya yapısal olarak benzer olan ticari, endüstriyel ve kurumsal atıklara verilen addır.

Çevre ve Temizlik vergisi nereden ödenir?

Çevre temizlik vergisi, meskenler için su faturalarına yansıtılırken, işyeri ve diğer bağımsız bölümler için belediyeye gidilerek ödenmesi gerekiyor. Belediyeye online bir şekilde de ödeme yapılabiliyor.