Neden antivirüs kullanmalıyız?

İçindekiler:

  1. Neden antivirüs kullanmalıyız?
  2. Virüs bilgisayara ne yapar?
  3. Normal solucan ne yer?
  4. Solucan virüsü nasıl korunur?
  5. Solucan ve truva atı nedir?
  6. Truva atı zararlı mıdır?

Neden antivirüs kullanmalıyız?

Antivirüs programları; cihazlara yapılabilecek her türlü virüs saldırısını önlemek için geliştirilmiş yazılımlardır. Bu yazılımlar cihazlara yüklenir ve veri tabanına girmeye çalışan virüs bu yazılım sayesinde tespit edilerek engellenir.

Virüs bilgisayara ne yapar?

Bilgisayar virüsü, bir bilgisayardan diğerine yayılan ve bilgisayarın çalışmasını kesintiye uğratan küçük yazılım programıdır. Bir bilgisayar virüsü bilgisayardaki verileri bozabilir veya silebilir, e-posta programını kullanarak diğer bilgisayarlara yayılabilir ve hatta sabit diskteki tüm öğeleri silebilir.

Normal solucan ne yer?

Taze sığır gübresi haricinde çimen, ot, ağaç yaprakları, mısır sapı, mısır koçanı, mısır yaprakları veya öğütülmüş mısır koçanı, yonca, buğday, arpa, yulaf samanı, talaş, karton parçaları, kuşe ve beyaz olmamak şartıyla kağıt, fındık, fıstık, ay çekirdeği veya öğütülmüş ceviz kabukları, fabrikalardaki bitkisel atıklar, ...

Solucan virüsü nasıl korunur?

Ayrıca worms'lardan korunmanın en etkili yollarından birisi işletim sistemi, antivirüs ve hatta kullandığınız flash, office vb. tüm programların güncelleştirmelerini yüklemektir. Dediğimiz gibi açıklardan yararlanabilen solucanlar bilgisayarınızı tamamen ele geçirmek için bu açıkları kullanırlar.

Solucan ve truva atı nedir?

Virüsler, solucanlar (worm) ve truva atları (trojen); bilgisayarın düzgün olarak çalışmasını engelleyen, kullanıcının izni dışında sistem yapılandırması üzerinde değişiklikler yapan ve bilgisayar içerisindeki bilgiler için tehdit oluşturan kötü amaçlı yazılımlardır.

Truva atı zararlı mıdır?

Truva atları şu anda en sık rastlanan zararlı yazılım kategorisidir. Arka kapılar açmak, etkilenen cihazın kontrolünü ele geçirmek, kullanıcı verilerini süzmek ve saldırgana göndermek, etkilenen sisteme diğer zararlı yazılımları indirmek ve çalıştırmak ve diğer birçok kötü amaç için kullanılırlar.