İleostomi torbası nedir?

İçindekiler:

  1. İleostomi torbası nedir?
  2. İleostomi ne için yapılır?
  3. Ürostomi torbası nedir?
  4. Loop kolostomi neden yapılır?
  5. Loop kolostomi ne demek?
  6. İleostomi hangi durumlarda yapılır?

İleostomi torbası nedir?

İleostomi Nedir? İnce bağırsağın (ileum) bir ameliyat ile karın ön duvarına ağızlaştırılmasına ileostomi denir. Böylelikle bağırsak içerikleri karın cildine yapıştırılan bir torbaya boşalır. Normalde ince bağırsaklardaki gıda artıkları kalın bağırsaklarla geçer ve makat yoluyla atılır.

İleostomi ne için yapılır?

İleostomi yapılan olgularda ise gıda artıkları doğrudan karın duvarına yapıştırılan bir torba ile boşaltılır. İleostomi genellikle karnın sağ alt kısmında açılır. Değişik nedenlerle kalın bağırsak ve rektumun ameliyatla tamamen alındığı ya da devre dışı bırakıldığı durumlarda ileostomi açılır.

Ürostomi torbası nedir?

Ürostomi idrar yolunuzun hastalıklı veya zarar görmüş kısmı çıkarıldıktan sonra idrarın bir stoma yoluyla vücudunuzdan atılmasını sağlayan bir ameliyat türüdür. Bir ürostomide, idrar üretildiğinde stomanızdan akar, bu yüzden bir torba sistemi gereklidir.

Loop kolostomi neden yapılır?

Neden Kolostomi Yapılır? Kolozomlar, alt bağırsakta sorunlar nedeniyle gerçekleştirilir. Bazı problemler, dışkı geçici olarak bağırsaktan uzaklaştırılarak düzeltilebilir. Bu, geçici kolostomiler dışkıyı kalın bağırsaktan tutmak için kullanılmaktadır.

Loop kolostomi ne demek?

1-Loop ileostomi kapatılması: Laparatomi yapmaya gerek kalmadan karın duvarına ağızlaştırılmış ileostomi ağzından yapılır. Cilt ileostomi kenarından 2 cm sağlam kalacak şekilde diseke edilir. Barsak ve subkutan doku arasındaki yapışıklıklar serbestleştirilerek ileum mobilize edilir.

İleostomi hangi durumlarda yapılır?

Kalıcı İleostomi nedenleri: Kalın bağırsağın tıkayıcı bir hastalığa maruz kalması durumlarında, kalın bağırsak ve anüsün çıkarılması gereken hastalıklar, kalın bağırsağın kas yapısının görev yapmadığı hastalıkları gibi durumlarda yapılır.