Yatırım teşvik belgesi ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Yatırım teşvik belgesi ne işe yarar?
  2. Teşvik belgesi nasıl alinir?
  3. Yatırım teşvik belgesi kimlere verilir?
  4. Yatırım teşvik belgesi ne için alınır?
  5. Yatırım teşvik belgesi kaç yıl geçerli?
  6. Stratejik Yatırım Teşvik Belgesi Nedir?
  7. Yatırım teşvik belgesi süre uzatımı nasıl yapılır?
  8. Turizm belgesi nasıl alınır?
  9. Devlet neden teşvik verir?

Yatırım teşvik belgesi ne işe yarar?

Yatırım teşvik belgesi, yatırımın karakteristik değerlerini ihtiva eden, yatırımın bu değerler ve tespit edilen şartlara uygun olarak gerçekleştirilmesi halinde üzerinde kayıtlı destek unsurlarından istifade imkanı sağlayan bir belgedir.

Teşvik belgesi nasıl alinir?

Yatırım Teşvik Belgesi almak için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına (önceden Ekonomi Bakanlığı) müracaat edilmesi gerekmektedir. Bakanlık incelemesinin ardından eksiksiz müracaatlar uygun bulunması halinde Yatırım Teşvik Belgesinin düzenlenmesi ile sonuçlandırılabilmektedir.

Yatırım teşvik belgesi kimlere verilir?

Kısaca kimler yatırım teşvik belgesi alabilir sorusunun cevabı özetlendiğinde; gerçek kişiler, şirketler, sermaye şirketleri ve gerçek şahıs şirketleri, adi ortaklıklar veya iş ortaklıkları, kooperatifler, sınırlı sorumlu kooperatifler, tam sorumlu kooperatifler ve müteselsil kooperatifler, birlikler, dernekler, ...

Yatırım teşvik belgesi ne için alınır?

Yatırım Teşvik Belgesi, yatırım tutarı, yatırım konusu, fizibilite kapsamında; arsa, inşaat ve bina harcamaları, global makine listeleri, yerli ve ithal makine listeleri, teçhizat ve bunlarla ilgili yazılım harcamaları kapsamındaki bilgileri ihtiva eden bir belgedir.

Yatırım teşvik belgesi kaç yıl geçerli?

Teşvik belgesinin süresi yatırım konusuna göre değişiklik gösterir. Ortalama 3 yıldır. Verilen süre içerisinde yatırım tamamlanamaz ise bir defaya mahsus olmak üzere belge süresinin yarısı kadar ek süre alınır.

Stratejik Yatırım Teşvik Belgesi Nedir?

Teşvik belgesi, yatırımın karakteristik değerlerini ihtiva eden, yatırımın bu değerler ve tespit edilen şartlara uygun olarak gerçekleştirilmesi halinde üzerinde kayıtlı destek unsurlarından istifade imkânı sağlayan, Karar'ın amaçları doğrultusunda gerçekleştirilecek yatırımlar için düzenlenen belgedir.

Yatırım teşvik belgesi süre uzatımı nasıl yapılır?

YATIRIM TEŞVİK BELGESİ SÜRE UZATIMI NASIL YAPILIR ? Yatırım Teşvik Belgesinin Süre Uzatımı, normal şartlar altında gerçekleştirilen ve 3 yıl içerisinde tamamlanamamış yatırımlar için yine elektronik ortamda E-TUYS adlı sistem aracılığıyla yapılır.

Turizm belgesi nasıl alınır?

Turizm İşletme Belgesi için Gerekli Evraklar Nelerdir?
  1. Adımıza düzenlenmiş noter onaylı vekaletname.
  2. Şirketi temsil ve ilzama yetkili kişilere ait noter tasdikli imza sirküleri.
  3. Ticaret Sicil Gazetesi.
  4. Tapu fotokopisi.
  5. Başvuru Ücreti Dekontu.
  6. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı (Noter Onaylı)

Devlet neden teşvik verir?

Sanayi kesiminde yatırımların hızlandırılması ve ekonomik gelişmenin sağlanması teşvik politikalarının en temel amacıdır (Galenson, 1984:1). Gelişmekte olan ülkeler açısından temel öncelik, ekonomik kalkınmayı ve sanayileşmeyi sağlamaktır. Gelişmekte olan ülkeler için sermaye birikimi büyük öneme sahiptir.