Gelen evrak işlemleri nedir?

İçindekiler:

  1. Gelen evrak işlemleri nedir?
  2. Gelen ve giden evrak nedir?
  3. Giden belgeler nedir?
  4. Gelen giden evrak defterine ne kaydedilir?
  5. Evrak kayıt defterinde neler yer alır?
  6. Gelen giden evrak kayıt defteri ne için kullanılır?
  7. DYS gelen dilekçe nasıl kaydedilir?
  8. DYS de evrak tarama nasıl yapılır?
  9. Demirbaş eşya defteri nasıl tutulur?
  10. Belge kayıt defteri nelerdir?
  11. Resmi evraklar ne kadar süre saklanır?

Gelen evrak işlemleri nedir?

GELEN / GİDEN EVRAK İŞLEMLERİ Kuruma kağıt üzerinde gelen evrakların taranıp sisteme dahil edilmesi, sistem üzerinde oluşturulan evrakların gönderilmesi ve bu evraklarla ilgili takip işlemlerinin yapıldığı modüldür.

Gelen ve giden evrak nedir?

Giden evrak, kurum müdürünün imzasından sonra bu deftere işlenir ve giden yazının bir örneği ekleriyle birlikte desimal dosyada saklanır. Giden Evrak Defteri'ndeki sıra numaraları kesinlikle atlanmaz ve aynı numara tekrarlanmaz.

Giden belgeler nedir?

Giden Belge Kayıt ekranı fiziksel olarak hazırlanmış ve ıslak imza işlemine tabi tutulmuş belgelerin, sistemden sayı alması ve dağıtımının yapılması için kullanılan bir ekrandır. Belge Türü alanında kayıt edilen belgenin türü seçilir.

Gelen giden evrak defterine ne kaydedilir?

Gelen evrak kayıt defterinde, evrakın nereden geldiği, konusunun ne olduğu, geliş tarihi ve numarası, ekinin olup olmadığı gibi çeşitli bilgiler bulunur. tarihi, türü, konusu, gelen kayıt defter numarası gibi, evrakın izini sürmeye yarayacak bilgiler bulunur.

Evrak kayıt defterinde neler yer alır?

MADDE 6 – (1) Evrak kayıt defteri; karşılıklı sayfalarda yer alan, Ek-2 ve Ek-3'de örneği gösterilen "Gelen Evrak" ve "Giden Evrak" şeklinde iki bölüm halinde tutulur. Gelen evraklar gelen evrak bölümüne, giden evraklar giden evrak bölümüne olmak üzere, her bir satıra ilgili evraka ait bilgiler yazılır.

Gelen giden evrak kayıt defteri ne için kullanılır?

gelen evrak kayıt defteri; giden evrak kayıt defteri olmak üzere iki kısma ayrılır. Gelen evrak kayıt defterinde, evrakın nereden geldiği, konusunun ne olduğu, geliş tarihi ve numarası, ekinin olup olmadığı gibi çeşitli bilgiler bulunur.

DYS gelen dilekçe nasıl kaydedilir?

Dilekçenin taranması ve bilgisayara kaydedilmesi: 1- Memur ya da müdür yardımcısı, birim gelen evrak rolü ile DYS ye girer. 2- Sol en üstte Evrak İşlemlerinden, Gelen Evrak Kayıt sekmesi açılır. 3- Sol alttaki Doküman Seç sekmesi açılır ve bilgisayarda taranan dilekçe seçilerek aç denir.

DYS de evrak tarama nasıl yapılır?

Birim Gelen Evrak Kayıt Kullanıcısı olarak tanımlanan personel DYS' ye giriş yaptıktan sonra bu rolünü seçer. Öncelikle Evrak İşlemleri Menüsüne tıklıyoruz, açılan pencereden Doküman Tarama' yı seçiyoruz. Önce tanımlanan tarayıcı ekrana gelecek. Onaylayıp devam ediyoruz.

Demirbaş eşya defteri nasıl tutulur?

MADDE 7 – (1) Demirbaş defteri Ek-4'te gösterilen örneğe uygun tutulur. Bu defterin her bir satırına ve ilgili sütunun altına bir demirbaşa ait bilgiler yazılır. Parçaları ile bir bütün olan ve bu şekilde alınmış demirbaşlar bir satıra kaydedilir ve adedi sütununa takım ve benzeri ibareler yazılır.

Belge kayıt defteri nelerdir?

3) Evrak Kayıt Defteri: Gelen ve giden evraklar, tarih ve sıra numarası ile bu deftere kaydedilir. Gelen evrakın asılları ve giden evrakın kopyaları dosyalanır. Elektronik posta yoluyla gelen veya giden evraklar çıktısı alınmak suretiyle saklanır.

Resmi evraklar ne kadar süre saklanır?

Vergileme ile ilgili defter ve belgeler VUK'un 253'üncü maddesine göre, “Bu kanuna göre defter tutmak mecburiyetinde olanlar, tuttukları defterlerle düzenleyerek verdikleri ve aldıkları belgelerin bir örneğini, ilgili bulundukları yılı takip eden takvim yılından başlayarak beş yıl süre ile muhafaza etmeye mecburdurlar. ...