Ingiltere'de doktora kaç yıl?

İçindekiler:

  1. Ingiltere'de doktora kaç yıl?
  2. Ingiltere Hukuk doktora kaç yıl?
  3. Ingilterede nasıl doktora yapılır?
  4. Almanyada doktora kaç yıl sürer?
  5. DAAD bursu nasıl alınır?
  6. YLSY de verilen burs ne kadar?
  7. YLSY burs miktarları ne kadar?

Ingiltere'de doktora kaç yıl?

Yüksek lisansın ardından gelen Doktora programı araştırma ve tez yazma ağırlıklı bir programdır ve genel olarak 3 sene sürmektedir.

Ingiltere Hukuk doktora kaç yıl?

İngiltere'de doktora eğitimi genellikle 3 yıl sürmektedir.

Ingilterede nasıl doktora yapılır?

Doktora yapmak istiyorsanız, önce bir MPhil eğitimi almanız ve 12-18 ay sonra doktora programına geçmeniz gerekebilir. MPhil, aynı zamanda kendi başına bir yeterliliktir ve genellikle sadece tez çalışması yapılır, bir yıl tam zamanlı ve iki yıl yarı zamanlı seçenekleri bulunmaktadır.

Almanyada doktora kaç yıl sürer?

Standart bir doktora programının uzunluğu üç yıldır. Bu süre uzatıldığında, ücret ödemek zorunda kalınabilir. Almanya'daki tüm eğitim düzeylerinde olduğu gibi, doktora öğrencileri de yönetim ve diğer masraflar için dönemlik 1 € arasında bir ücret öderler.

DAAD bursu nasıl alınır?

DAAD Sanatçı Bursları Sanat alanlarında yüksek lisans öğrenimlerini Almanya'da sürdürmek isteyen lisans mezunlarına yöneliktir. Lisans mezuniyetinin üzerinden burs başvuru tarihi itibariyle 6 yıldan fazla geçmemiş olması gerekiyor.

YLSY de verilen burs ne kadar?

Yurt içinde dil öğrenimi görülen süre boyunca ödenen aylık burs olup 1.000 TL olarak ödenmektedir.

YLSY burs miktarları ne kadar?

MADDE 6 – (1) Resmî burslu öğrencilere ödenecek yurt içi aylık burs miktarı; lisans öğrencileri için 825 TL, lisansüstü öğrencileri için 1.650 TL'dir.