Dut hangi ayda meyve verir?

İçindekiler:

  1. Dut hangi ayda meyve verir?
  2. Yeşil erik ne zaman çıkar?
  3. Erik ne zaman toplanır?
  4. Erik hasadı ne zaman yapılır?
  5. Mor erik hangi mevsimde yetişir?
  6. Siyah erik hangi mevsimde yetişir?

Dut hangi ayda meyve verir?

Beyaz dutlar 15 metreye kadar uzanır, haziran ayında meyve verir.

Yeşil erik ne zaman çıkar?

Olgunlaşma durumları göz önünde bulundurulduğunda erikler 15 Nisan ile 30 Eylül gibi uzunca bir dönem de mevsiminde pazara sunulmaktadır. P.ceresifera erik türüne ait can erikler 15 Nisan dan itibaren pazara çıkmaktadır.

Erik ne zaman toplanır?

Alt tür sayısının çok olması yanında ülkemizde farklı ekolojik bölgelerin sağladığı olanaklar nedeniyle erik çeşitlerini 5-6 ay süre ile ülke pazarında görmek mümkündür. Derim zamanları göz önüne alındığında 15 Nisan-15 Ekim tarihleri arasında pazarda erik görmek mümkündür.

Erik hasadı ne zaman yapılır?

Bu tüketim şekli bizim ülkemize özgüdür. Bu nedenle yeşil olarak yenecek meyveler tam çiçeklenmeden 60-70 gün sonra hasat edilmeye başlanır, bu hasat olgunluk zamanına kadar devam eder. Prunus domestica türünden meydana gelmiş başlıca çeşitlerimiz Göynük, Köstendil ve Üryani'dir.

Mor erik hangi mevsimde yetişir?

Ağustos sonlarında çıkan ve eylül ayı itibariyle lezzeti doruk noktaya ulaşan mürdüm eriği, içerdiği mineraller bakımından özellikle karaciğer ve böbrekler için çok faydalı bir meyvedir.

Siyah erik hangi mevsimde yetişir?

Olgunlaşma durumları göz önüne alınırsa erikler 15 nisan-30 eylül gibi uzunca bir dönemde pazara sunulur. Can erikleri 15 nisandan itibaren pazara çıkar. Bunları Japon erikleri izler.