Gözde Sineklenme nedir?

İçindekiler:

  1. Gözde Sineklenme nedir?
  2. Gözde baloncuk neden olur?
  3. Gözde su toplaması neden olur?
  4. Göz kabarcığı nasıl geçer?

Gözde Sineklenme nedir?

Göz önünde uçuşan sinekler görmek retina yırtılmasının belirtisi olabilir. Retina yırtılması erken dönemde teşhis edilirse lazer ile tedavi edilebilir. Tedavide geç kalındığında ise retina dekolmanı (ayrılması) dediğimiz durum ortaya çıkabilir. Bu durumun tedavisi daha zordur ve körlükle sonuçlanabilir.

Gözde baloncuk neden olur?

Pinguekula ve pterjium göz beyazını örten zarın (konjonktiva) üzerinde anormal doku büyümesidir. Pinguekula, konjonktiva üzerinde sarı-beyaz renkli, kabarık doku büyümesidir. Limbus sınırını geçmez. Genellikle gözün burun tarafındaki beyaz alan üzerinde, kalsiyum, kolesterol ve protein birikimi sonucu gelişir.

Gözde su toplaması neden olur?

Bu bir duvar kağıdının sıvıyla kabarması şeklinde de düşünülebilir. Göz arkasında sıvı toplanması denince akla ilk gelen olay retina dekolmanıdır. Gözde bir yırtık oluştuktan sonra, bu yırtıktan sıvı sızarak retina tabakasıyla gözün dış duvarı arasında sıvı birikmesiyle ortaya çıkan tablodur.

Göz kabarcığı nasıl geçer?

Sıcak pansuman, antibiyotikli damla/jel ve haplar kullanılır. Göz kapağına günde 3 defa, 10'ar dakika sıcak pansuman uygulanır. Arpacık ne kadar sürede geçer? Arpacık; sıcak pansuman ve ilaç ile çoğu kez 1 hafta içinde geçer.