Malatya Doğanşehir Kürt mü?

İçindekiler:

  1. Malatya Doğanşehir Kürt mü?
  2. Malatya Doğanşehir rakımı kaç?
  3. Arapgir in nüfusu ne kadar?
  4. Malatya kaç tane ilçesi var?
  5. Erkenekte ne yetişir?
  6. Sürgü ilçe mi?
  7. Erkenek rakımı kaç?
  8. Malatya Doğanşehir ne zaman ilçe oldu?
  9. Arapgir Alevi mi?
  10. Malatya ilinin ilçeleri nelerdir?
  11. Malatya'da kaç tane köy var?
  12. Sürgü Neyi Meşhur?
  13. Erkenek nereye bağlı?

Malatya Doğanşehir Kürt mü?

Doğanşehir ilçesi Malatya'nın en büyük ilçelerinden biridir. İlçenin etnik yapısı çoğunlukla Sünni Türk nüfustan oluşmaktadır. Sünni nüfusun tamamına yakınını Türkler oluşturmaktadır. İlçede ciddi miktarda Alevi nüfusu da vardır.

Malatya Doğanşehir rakımı kaç?

1.223 mDoğanşehir / Rakım

Arapgir in nüfusu ne kadar?

Arapgir nüfusu 2020 yılına göre 10.028. Bu nüfus, 5.122 erkek ve 4.906 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: Q,08 erkek, H,92 kadındır.

Malatya kaç tane ilçesi var?

Malatya
İlçe Sayısı:13
Belediye Sayısı:14
Köy Sayısı:0

Erkenekte ne yetişir?

Elma ve armut, Erkenek'te bol miktarda yetiştirilmektedir. Kasabada yetişen elma çeşitleri:Starking, santamaria, bal armudu ve kış armududur Sebzecilik, 1995 yıllarından sonra en önemli geçim kaynaklarından biri haline gelmiştir. Çevre illere gönderilen sebzeler, Erkenek ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır.

Sürgü ilçe mi?

İlçeye bağlı mahalle isimleri şöyledir: Sürgü,Kurucaova,Erkenek,Söğüt,Gövdeli,Polat, Altıntop, Beğre, Bıçakçı, Çavuşlu, Çığlık, Çömlekoba, Dedeyazı, Elmalı, Eskiköy, Fındıkköy, Gövdeli, Günedoğru, Gürobası, Hudutköy, Kadılı, Kapıdere, Karaterzi, Kelhalil, Koçdere, Küçüklü, Örencik, Polat, Polatderesi, Söğüt, Suçah, ...

Erkenek rakımı kaç?

Rakımı (deniz seviyesinden yüksekliği) 1327 metredir. Erkenek GPS koordinatları 37° 55´ 33.0168" ve 37° 53´ 32.4312".

Malatya Doğanşehir ne zaman ilçe oldu?

Besni'ye bağlı bir köy iken aynı yılda nahiye merkzi olmuştur. 1929'da bucak merkezi oldu. 1933'te Doğanşehir adını alan şehir, 'da Akçadağ ilçesinden ayrılarak bağımsız bir ilçe durumuna getirilerek Malatya'ya bağlanmıştır.

Arapgir Alevi mi?

Arapgir ilçesi Türk nüfusun yüksek oranlarda olduğu bir ilçedir. Ancak ilçede etnik konuda değil meshep konusunda bir farklılık söz konusudur. İlçe Sünni ve Alevi nüfusun birbirine yakın olduğu bir ilçedir. ... İlçedeki hem Sünnilerin hem de Alevilerin büyük çoğunluğu Türkmenlerden oluşmaktadır.

Malatya ilinin ilçeleri nelerdir?

Malatya'nın ilçeleri
  • Akçadağ
  • Arapgir.
  • Arguvan.
  • Battalgazi.
  • Darende.
  • Doğanşehir.
  • Doğanyol.
  • Hekimhan.
Daha fazla öğe...

Malatya'da kaç tane köy var?

Malatya'nın biri Merkez olmak üzere on dört ilçesi vardır. Merkez: 1990 sayımına göre toplam nüfûsu 333.0.776'sı ilçe merkezinde, 51.225'i köylerde yaşamaktadır. Merkez bucağına bağlı 26, Çolaklı bucağına bağlı 21 köyü vardır.

Sürgü Neyi Meşhur?

Neleri Meşhur? Özellikle meyvesi ile meşhur bölgede, en iyi kayısı ve elma üretimi sağlanmaktadır. Ve bölgenin soğuk sularında yetişen alabalık tadılması gereken lezzetlerdendir.

Erkenek nereye bağlı?

Erkenek 37.925838 enlem ve 37.892342 boylamda yer almaktadır. Doğanşehir ilçesine bağlıdır. Erkenek haritası Malatya ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Rakımı (deniz seviyesinden yüksekliği) 1327 metredir.