Yıpranmış plaka nasıl yenilenir?

İçindekiler:

  1. Yıpranmış plaka nasıl yenilenir?
  2. Plaka yenileme başkası yapabilir mi?
  3. Eski plaka nasil yenilenir?
  4. Plaka zayi işlemi nasıl yapılır?

Yıpranmış plaka nasıl yenilenir?

Randevu sistemi eskiden vardı Trafik tescil şubelerinden alınırdı. Şimdi plaka yenileme ve plaka değiştirme işlemleri noterler aracılığıyla yapılıyor. Noterdeki iş ve işlemler bittikten sonra Şoförler Odası Plaka Basım Merkezlerinde plaka basım işlemi yapılıp ardından sürücülere yeni plakalar veriliyor.

Plaka yenileme başkası yapabilir mi?

Yenileme için, aracın yasal temsilcisinin veya sahibinin bizzat başvurması gerekmektedir. ... Şayet bu kişi araç sahibinin yasal temsilcisi ise, dilekçeyi de temsilci verir. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra, Şoförler Odası'na ait resmi plaka basım merkezine yönlendirilirsiniz.

Eski plaka nasil yenilenir?

Bu işlem için ilk önce Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şubesinden randevu alınmalıdır. Daha sonra nüfus cüzdanı fotokopisi, araç ruhsatı ve fotokopisi ile eski plakalar hazırlanarak randevuya gidilir. Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından Şoförler Odasına bağlı plaka basım merkezinden yeni plakalarını yaptırılabilir.

Plaka zayi işlemi nasıl yapılır?

Plaka zayi işlemleri, zayi olan plakalarınızın tekrar çıkarılması için gerekli olan işlemlerdir....Çift plaka zayi işlemleri için:
  1. Vekaletname (plaka zayii işlemi yapmaya yetkili olması gerekli)
  2. Karakol tutanağı
  3. Zorunlu trafik sigortası
  4. Karayolları muayene istasyonundan motor – şasi tespiti (muayene)
BE