Ata yaka gömlek ne demek?

İçindekiler:

  1. Ata yaka gömlek ne demek?
  2. Ata yaka gömlek Papyonsuz giyilir mi?
  3. Papyon gömleği nasıl olmalı?
  4. Smokin gömleği nasıl olmalı?
  5. Ata yaka gömlek nerede giyilir?
  6. Tam italyan yaka nedir?
  7. Smokinde yelek olur mu?
  8. Gömlek arkasındaki düğme ne işe yarar?
  9. Damat aksesuarları nelerdir?
  10. Smokin nasıl ortaya çıktı?
  11. Smokin nasıl seçilir?
  12. Klasik yaka gömlek nedir?
  13. Damatlık yelek mi kuşak mı?
  14. Damatlık mı smokin mi?
  15. Düğme ne için kullanılır?
  16. Papyon yerine ne takabilirim?

Ata yaka gömlek ne demek?

Ata yaka smokin gömlek çeşitleri olarak da biliniyor. Ürünler frak ve smokinler ile bir arada kullanılıyor. Bu durumun bir sonucu olarak da genellikle önemli davetlerin olmazsa olmazları arasına yerleşiyor.

Ata yaka gömlek Papyonsuz giyilir mi?

Hem Atamız hem de çoğu insan beyaz papyonla bu yakayı tercih eder. Çünkü beyaz papyon smokin ve frag ile takılmaya daha uygundur. Kıyafetinize daha çok kalite ve ağırlık katar. Beyaz olduğu için gömlekle bütünleşir ve ata yaka daha açık bir yaka olduğu için papyonun kendisini daha iyi göstermesini sağlar.

Papyon gömleği nasıl olmalı?

Vücut yapınız nasıl olursa olsun kollarınızı sıkıca saran bir gömlek tercih etmeyiniz. Dar gömlekler sizi eskisinden daha şişman veya daha ince gösterebilir ve her zaman yırtılma riski vardır. Asla kısa bir gömlek almayın. Belin pantolon üzerinde gösterilme olasılığına dikkat edin.

Smokin gömleği nasıl olmalı?

Gömlek mutlaka manşetli olmalı ve gömlek kolları manşetsiz gömleklere göre 1 cm daha uzun olmalı.
  • Pliseli gömlek daha gösterişli durur. Pliseli gömlekte siyah smokin düğmesi tercih edilebilir. ...
  • Daha sade bir görüntü için, iyi bir kumaştan yapılmış düz, beyaz bir gömlek de tercih edebilirsiniz.
BE

Ata yaka gömlek nerede giyilir?

Düğünlerde, özel törenlerde, balolarda kullanılan gömleklerdir. Bu gömlekler ata yaka, klasik yakagibi yakalar kullanılabilmektedir.

Tam italyan yaka nedir?

İtalyan yaka için, tamamen modernize edilmiş, elegan bir görüntünün anahtarı diyebiliriz. Uçları sivri bir klasik gömleğin iki yaka açıklığının daha geniş olması durumudur İtalyan yaka.

Smokinde yelek olur mu?

Smokinini yelekle birlikte kullanmak zorunda değilsin. ... Yelek boyu, pantolonunun bel kısmından biraz daha uzun olmalıdır. Bir diğer konu da yeleğinin kesimi ile alakalı. Eğer yelekli smokin tercih edeceksen smokinin asla kruvaze olmamalı, tek sıra düğmeli olmalıdır.

Gömlek arkasındaki düğme ne işe yarar?

Sadece yaka ve kollarda yatay olarak tasarlanmış olan bu durum düğme deliğinin kaymasını azaltmak ve daha kolay ilikleme sağmak amacıyla düşünülmüştür. Gömlek arkasındaki düğme gömleği asmak için sunulmuş bir tercih.

Damat aksesuarları nelerdir?

Peki nedir bu damat aksesuarları Papyon, kravat, damat kuşağı, kol düğmesi, damat ayakkabısı, yaka çiçeği, damat saati , kravat iğnesi, cep mendili, fular, askı ve kemer damatların kullandığı aksesuarlardır.

Smokin nasıl ortaya çıktı?

Fransızlar, eski bir tabir olan “smoking jacket”ı yani “tütün içme ceketi”ni alıp, “smoking” haline getirmişler. ... beyler davetlerde bu ceketleri giyip tütün içerlermiş. Yani sigara içmenin matah sanıldığı zamanlardan kalma bir kelime “smokin”… Türkçeye gelirken, son harfini yolda düşürmüş ve “smokin” halini almış.

Smokin nasıl seçilir?

Smokin nasıl seçilir?
  1. 1) Smokin takımlarda pantolonun özelliği, yanlarının çift çizgi olmasıdır. ...
  2. 2) İyi ütülenmiş beyaz gömlek smokini tamamlar. ...
  3. 3) Smokin, "smokin ayakkabıları" ile tamamlanır. ...
  4. 4) Papyon, smokin için olmazsa olmaz aksesuvardır. ...
  5. 5) Yuvarlak yakalı, siyah-beyaz smokin çok elegan durur.
Daha fazla öğe...•BE

Klasik yaka gömlek nedir?

1. Klasik erkek gömlekler ; Klasik görünmeyi amaçladığımız kombinlerimizde kullandığımızgömleklerdir. Bu gömleklerle genellikle kravat kullanacağımız için klasik yaka ( küçük yaka, sivri yaka ) çeşitlerinden, yarım italyan ve tam italyan yaka gibi yaka çeşitlerini daha fazla tercih edebiliriz.

Damatlık yelek mi kuşak mı?

Yelekli damatlık tercih ediyorsan kuşak takılmaz. Aksesuarların sadece papyon ve yelekten oluşur. Yelek boyu, pantolonunun bel kısmından biraz daha uzun olmalıdır. Yelekli smokin tercih edeceksen smokinin asla kruvaze olmamalı, tek sıra düğmeli olmalıdır.

Damatlık mı smokin mi?

Smokin, resmi gece törenlerinde, balolarda oldukça tercih edilen elbiselere denir. Ülkemizde daha çok damatlık olarak giyilse de anlamı pek bilinmiyor. ... Klasik bir smokinin rengi siyah iken yaka kısmı şal ve kruvaze yaka olarak ikiye ayrılmaktadırlar.

Düğme ne için kullanılır?

Düğmeler , ceket ,palto önlerinde , kol manşetlerinde , gömlek ve bluzlarda fonksiyonel olarak , ceket ve paltonun kollarında süsleme amacı ile kullanılır . Yuvarlak şeklinde olan düğmeler süsleme amaçlı günümüzde farklı şekillerde üretilebilmektedir .

Papyon yerine ne takabilirim?

Kravat İğnesi Düğününde papyon yerine kravat kullanacaksan eğer kravat iğnesiyle stiline şık bir dokunuş katabilirsin. İki çeşit kravat iğnesi bulunuyor: Biri klips şeklinde kravata geçirilen, diğeri ise küçük düğme şeklinde kravatın üzerine takılanlar.