Kıkırdak piercing Bakımı Nasıl Yapılır?

İçindekiler:

  1. Kıkırdak piercing Bakımı Nasıl Yapılır?
  2. Kıkırdak deldirmek kaç günde iyileşir?
  3. Piercing Bakımı Nasıl Yapılır?
  4. Piercing Batikon sürülür mü?
  5. Kulak deldirmek kaç günde iyileşir?
  6. Piercing hangi maddeden olmalı?
  7. Piercing yaptırdıktan sonra nelere dikkat edilmeli?

Kıkırdak piercing Bakımı Nasıl Yapılır?

Piercing'i temiz tut İlk yöntem antibakteriyel sıvı sabun, bebek şampuanı veya piercing temizleme sabunlarıyla piercingi ve bulunduğu bölgeyi günde iki defa sabun artığı kalmayacak şekilde yıkayarak yapılır. Yıkanan bölge kağıt havlu kullanılarak kurutulmalı. Ancak bu şekilde piercing bölgesi kuruyabilir.

Kıkırdak deldirmek kaç günde iyileşir?

Piercing veya küpe ile delme işlemi sonrasında kulak kıkırdağı 3 ay ile 1 sene arasında iyileşme süreci gözlenir. Kıkırdak kaza delinmiş ve içerisinde materyal yok ise 1-2 hafta içerisinde iyileşir.

Piercing Bakımı Nasıl Yapılır?

Piercing bakım spreyi bölgeye sıkılarak bakımı yapılmalıdır. Fucidin gibi antibiyotik kremler piercing uygulanan bölgeye sürülmelidir. Bölgeye krem sürdükten sonra bölgenin kremli, ıslak ya da nemli kalmaması için kurulamak gerekir. Bununla birlikte piercing ileri geri oynatılarak bölge kurulanmalıdır.

Piercing Batikon sürülür mü?

Piercing uygulaması yapıldıktan sonra iyileşme sürecinde BATICON dermosept veya Tentürdiyot ile temizlenmelidir. ... İyileşme süreci ve sonrasında da enfeksiyona yol açabilecek dışetkenlerden(şebeke suyu, uyurken ya da kıyafet değiştirirken takılma vb.) korunmalıdır.

Kulak deldirmek kaç günde iyileşir?

DELME İŞLEMİNDEN SONRA 6-8 HAFTA BEKLEYİN iyileşme periyodu olan 6-8 hafta boyunca küpeyi çıkarmamak gerekir.

Piercing hangi maddeden olmalı?

Titanyum genellikle alerjik olmayan bir üründür daha hafiftir ve güvenle kullanılan bir materyaldir. Tıbbi çelik ise çok alerjik olmayan bünyelerde güvenle kullanılabilinir.

Piercing yaptırdıktan sonra nelere dikkat edilmeli?

Piercing yapıldıktan sonra ilk 24 saat duş almamak ; enfeksiyon oluşmaması için şehir şebeke suyundan korumak gerekir. Bir hafta duşa girerken herhangi bir antibiyotik krem sürerek, çıkarken pansuman yaparak çeşme suyundan korunmalı ve ıslak bırakılmamalıdır.