Askerlik nedeniyle işten ayrilma dilekçesi ne zaman verilir?

İçindekiler:

  1. Askerlik nedeniyle işten ayrilma dilekçesi ne zaman verilir?
  2. Askerlik tazminatı neye göre hesaplanır?
  3. Askerlik için işten ayrılan işsizlik maaşı alır mı?
  4. Asker işsizlik maaşı nasıl alınır?

Askerlik nedeniyle işten ayrilma dilekçesi ne zaman verilir?

Askere giden işçinin hakları arasında işe devam etme durumu da vardır. Askerlik sebebiyle işten ayrılan işçi, terhis edilmesinden itibaren eski işine dönmek istiyorsa, iki ay içerisinde işverene başvuru yaparak, işe dönmek istediğini bildirmelidir.

Askerlik tazminatı neye göre hesaplanır?

Askerlik görevini yapmak için birliğine teslim olacak olan çalışan, çalıştığı her yıl için 30 günlük brüt ücret tutarında kıdem tazminatı almaya hak kazanır. Yani kıdem tazminatı hesaplanırken çalışılan yıl ile brüt ücret çarpılır ve toplam tazminat miktarına ulaşılır.

Askerlik için işten ayrılan işsizlik maaşı alır mı?

Bu şartlar İŞKUR resmi internet sitesinde şu şekilde belirtilmiştir. – Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak, ... Yine askerlik nedeniyle işten çıkmış asker adayları başvurdukları takdirde askere gidene kadar işsizlik maaşı alabiliyorlar. Ancak askerlik yaptıkları sürede askerler işsizlik maaşı alamıyorlar.

Asker işsizlik maaşı nasıl alınır?

– Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak. Askere gitmek üzere olan vatandaş bu şartları sağlıyorsa, askerlik nedeniyle işten çıkar askere giderlerse ve döndüklerinde işe girmezlerse işsizlik maaşı alabiliyorlar.