Sulama Birliği ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Sulama Birliği ne iş yapar?
  2. Sulama Birlikleri hangi kanuna tabi?
  3. Sulama Birliği ne demek?
  4. Sulama Birliği kamu kurumu mudur?
  5. Sulama Birliği kamu mu?
  6. Sulama kooperatifleri nereye bağlı?
  7. Yapı kooperatifleri hangi bakanlığa bağlıdır?
  8. Sulama kooperatifleri Hangi Bakanlığa Bağlı?
  9. Tarım satış kooperatifleri hangi bakanlığa bağlıdır?
  10. Kadın kooperatifleri Hangi Bakanlığa Bağlı?

Sulama Birliği ne iş yapar?

a) Görev alanı içerisinde yer alan tesislerin işletme, bakım, onarım, yönetim ve yenileme hizmetlerini usul ve esaslarına uygun olarak yapmak. b) Katılım payını, su kullanım hizmet bedelini ve uygulanan cezaları tahsil etmek. c) Devraldığı tesislerin yatırım bedellerini geri ödemek.

Sulama Birlikleri hangi kanuna tabi?

SONUÇ: 6172 sayılı Sulama Birlikleri Kanunu'na göre sulama birliklerinin en önemli görevi; ülkenin su varlık ve kaynaklarının rasyonel kullanımı maksadıyla umumi sulardan faydalanmak üzere Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilmiş veya halen inşa edilmekte olan ya da inşa edilmesi planlanan sulama ...

Sulama Birliği ne demek?

Sadece tarım arazilerinin sulanması faaliyetlerini yürütmek amaçlı kurulan mahallî idare birlikleridir. Sulama birlikleri meclisine birliğin sulama faaliyetinden faydalanan mülk sahibi çiftçiler arasından birlik tüzüğünde gösterilen sayıda üyede seçilebilmektedir.

Sulama Birliği kamu kurumu mudur?

6172 sayılı Yasadan, bir kamu tüzel kişisi olan sulama birliğinin, anayasal güvence altında olan su varlık ve kaynaklarını kullanma ve kullandırma hizmetini yaptığı ve bu hizmetin niteliği gereği kamu hizmeti olduğu anlaşılmaktadır.

Sulama Birliği kamu mu?

6172 sayılı Yasadan, bir kamu tüzel kişisi olan sulama birliğinin, anayasal güvence altında olan su varlık ve kaynaklarını kullanma ve kullandırma hizmetini yaptığı ve bu hizmetin niteliği gereği kamu hizmeti olduğu anlaşılmaktadır.

Sulama kooperatifleri nereye bağlı?

Sulama kooperatiflerimiz bölge birliklerimize bağlı. Bölge birliklerimiz de merkez birliğimize bağlı; fakat hiçbirinin birbirine üye olma zorunluluğu yok. Her kooperatif, üyeleri ile birlikte özgür kararlar alır ve uygularlar.

Yapı kooperatifleri hangi bakanlığa bağlıdır?

Söz konusu maddeye göre Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü'nün kuruluş izni vereceği kooperatifleri şu şekilde sıralamak mümkündür. Bu kooperatiflerin üst kuruluşları (Birlikler).

Sulama kooperatifleri Hangi Bakanlığa Bağlı?

7139 sayılı kanunun EK MADDE 10- Sulama kooperatiflerinin kurulmasına izin vermek, sulama kooperatiflerini denetlemek, bunların eylem ve işlemlerinin hukuka uygun olarak neticelendirilmesi için gerekli tedbirleri almak, DSİ'nin yetkisindedir.

Tarım satış kooperatifleri hangi bakanlığa bağlıdır?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının görev alanında bulunan ve 1163 Sayılı Kooperatifler Kanununa göre kuruluşları yapılan tarımsal amaçlı kooperatifler tüzel kişiliklerdir.

Kadın kooperatifleri Hangi Bakanlığa Bağlı?

Bu nedenle bu çalışmada ilgili bakanlıktan Ticaret Bakanlığı olarak söz ediliyor. 4 Kadın kooperatifleri aynı zamanda kadınların sosyal ihtiyaçlarına yönelik çözümler ve hizmetler sunuyor.