Arşiv kaydı nereden öğrenilir?

İçindekiler:

  1. Arşiv kaydı nereden öğrenilir?
  2. Arşiv kaydı ne demek?
  3. Adli sicil kaydı arşiv kaydı yoktur ne demek?
  4. Hakkında yakalama kararı olup olmadığını nasıl öğrenirim?
  5. Bir insanın GBT sine nasıl bakılır?
  6. E-devlet üzerinden sabıka kaydı nasıl alınır?

Arşiv kaydı nereden öğrenilir?

Adli sicil kaydı, bir başka deyişle de sabıka kaydı; e-devlet uygulamasından, adli sicil müdürlüklerinden, adliyelerden, kaymakamlıklardan ve büyükelçiliklerden alınabilmektedir.

Arşiv kaydı ne demek?

Adli sicil arşiv kaydı; hükümlünün infazının tamamlanması anından itibaren, belirli süreliğine tutulan kayıttır. İnfazın tamamlanmasıyla birlikte adli sicil kayıtları, kendiliğinden adli sicil arşiv kaydına aktarılır. Adli sicil arşiv kayıtları da kişinin "adli sicil kaydı belgesinde" görülecektir.

Adli sicil kaydı arşiv kaydı yoktur ne demek?

Arşiv Kayıtlı Adli Sicil Belgesi demek adli sicil arşiv kaydı demektir yani hem sicilin hem de arşivin göründüğü belgedir. Mesela adli sicil kaydı alındığınızda sadece adli sicilinizde kayıt var ise bu veriler yazar ve “arşiv kaydı yoktur” ibaresi görünür.

Hakkında yakalama kararı olup olmadığını nasıl öğrenirim?

Hakkında yakalama emri olanlar, mahkeme dosyasını avukatları aracılığıyla her zaman inceleyebilirler. Soruşturma aşamasında ise savcılık soruşturma dosyası incelenerek şüpheli hakkında yakalama kararı olup olmadığı öğrenilir.

Bir insanın GBT sine nasıl bakılır?

GBT sorgulamasına girmemek, hukuki sonuçları olan bir eylemdir. Emniyet güçlerinin, toplum içinde şüpheli hareketlerde bulunduğunu düşündüğü kişiler hakkında GBT sorgulaması yapma yetkisi bulunmaktadır. Bu durumda kişinin nüfus cüzdanı veya TC kimlik belgesi üzerinden GBT sorgulaması yapılabilmektedir.

E-devlet üzerinden sabıka kaydı nasıl alınır?

TC kimlik numaranız ve şifreniz ile e-devlet'e giriş yapın. Ardından arama butonunun olduğu sayfaya Adalet Bakanlığı yazarak karşınıza çıkan hizmetler içerisinden “adli sicil kaydı sorgulama” hizmetini seçin. Ya da direkt olarak arama butonuna “adli sicil kaydı sorgulama” yazarak karşınıza çıkan hizmete tıklayın.