Lepistes balığı erkek nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Lepistes balığı erkek nasıl anlaşılır?
  2. Erkek lepistes nasıl olur?
  3. Lepistes balığı neden Yüzmez?
  4. Erkek balık nasıl anlaşılır?
  5. Lepistes doğum zamanı nasıl anlaşılır?
  6. Balık isimleri neler olabilir?
  7. Lepistes balığı ne kadar zamanda doğurur?
  8. Lepistes balığı tek seferde kaç yavru verir?
  9. Yavru lepistes ne zaman doğum yapar?

Lepistes balığı erkek nasıl anlaşılır?

Tüm canlı doğuran balıklarında olduğu gibi lepisteslerde anal yüzgeçlerinden cinsiyet ayrımını yapılabilir. Eğer anal yüzgeçleri yelpaze ve geniş bir şekilde dişi lepistes, ince ve uzun bir şekildeyse erkek lepistesdir.

Erkek lepistes nasıl olur?

Erkeklerin kuyruğu dişilere göre daha geniş, daha uzun, renkli ve desenlidir. Erkek lepistesler daha ince ve narin yapıdadır. Dişilerin göğüs kısmı oval ve şişmandır. Erkek balıklar yetişkinliğe ulaştığında anal yüzgeçleri değişime uğrar ve gonopodyum ismindeki sivri bir üreme organına dönüşür.

Lepistes balığı neden Yüzmez?

Bazen akvaryumun içindeki amonyak oluşabilir. Yüksek nitritler ve oluşan amonyak lepistes balığının yüzmesinde sorunlar oluşturur.

Erkek balık nasıl anlaşılır?

Daha ince, daha aerodinamik bir vücut şekli ara. Erkekler, aynı yaştaki ve aynı türden dişilere göre daha uzun, daha ince, daha aerodinamik bir vücut şekline sahip olma eğilimindedir. İçbükey bir anal açıklık ara. Bir erkek akvaryum balığının açıklığı genellikle dar ve uzundur, bu da onu biraz yumurta şeklinde yapar.

Lepistes doğum zamanı nasıl anlaşılır?

İlk belirti dişi balığın şişen karnı olacaktır. Erkek balıkla çiftleşen dişi lepistesin karnı günden güne şişecek, fazla yem yemiş gibi bir görünüme sahip olacaktır. Şişen karnın arka kısmında gravid noktası adı verilen bölge zamanla koyulaşacak, siyahlaşma söz konusu olacaktır.

Balık isimleri neler olabilir?

Akvaryum Sahibi Olmadan Önce Balık İsimleri Sözlüğüne Mutlaka Bir Göz Atın!
  1. Beta Balığı (Beta Splendens) ...
  2. Japon Balığı (Carassius Auratus) ...
  3. Çöpçü Balığı (Corydoras) ...
  4. Sarı Prenses (Labidochromis Caeruleus) ...
  5. Neon Tetra (Paracheirodon İnnesi) ...
  6. Lepistes (Poecilia Reticulata) ...
  7. Siyah Moli (Poecilia Sphenops)
Daha fazla öğe...

Lepistes balığı ne kadar zamanda doğurur?

Lepistes balıkların doğum ve kuluçka süreleri 23 ile 28 gün arasındadır. Bu süre bazen 30 güne kadar çıkabilir bazen de 20 güne kadar düşebilir. Lepistesler ayda bir kez doğururlar.

Lepistes balığı tek seferde kaç yavru verir?

Yavru sayısı dişi balığın olgunluğuna ve beslenme şartlarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Genç dişiler ilk doğumlarında ortalama 20-30 kadar yavru doğururken, olgun bir dişi lepistes 50 ve üzeri rakamlarda yavru doğurabilir.

Yavru lepistes ne zaman doğum yapar?

Üç ay içerisinde dişide üreme şeridi belirgin olarak görülür, bu erkeklerde daha kısa bir sürede görülür. Dişinin bu üç aylık ergenleşme döneminde vücut döllenme sürecini tamamlar, üç aylık bir dönemden sonra döllenme için ergenlik çağına gelmiş dişi lepistes 20-40 kadar yavru doğurabilir.