Doğu Anadolu Bölgesinde hangi hayvancilik yapılır?

İçindekiler:

  1. Doğu Anadolu Bölgesinde hangi hayvancilik yapılır?
  2. Doğu Anadolu bölgesindeki madenler nelerdir?
  3. Karadeniz'de hayvancılık yapılır mı?
  4. Karadeniz bölgesindeki sanayi kuruluşları nelerdir?
  5. Marmara bölgesindeki ekonomik faaliyetler nelerdir?

Doğu Anadolu Bölgesinde hangi hayvancilik yapılır?

Doğu Anadolu Bölgesi Hayvancılık Çalıştayında Bölge hayvancılığı; Büyükbaş Hayvan Besiciliği, Süt Sığırcılığı, Kanatlı Yetiştiriciliği, Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Arıcılık, Hayvancılığa Dayalı Sanayi gibi yedi alt sektöre ayrıldı ve bölge hayvancılığının mevcut durumu, sorunları çözüm ...

Doğu Anadolu bölgesindeki madenler nelerdir?

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Çıkarılan Madenler Demir; Malatya Hekimhan ve Hasançelebi'de çıkarılır. Kurşun, Elazığ Keban'da çıkarılır. Bakır, Elazığ Maden'de çıkarılır. Oltu Taşı, Erzurum'da çıkarılır.

Karadeniz'de hayvancılık yapılır mı?

Bölgede hayvancılık faaliyeti önemli bir ekonomik etkinliktir. Kıyı kesiminde bitki örtüsünün gür olması, yüksek dağ çayırlarının bulunması ve arazinin engebeli olması ve nemli iklim nedeniyle büyükbaş hayvancılık yapılır.

Karadeniz bölgesindeki sanayi kuruluşları nelerdir?

Karadeniz Bölgesi taş kömürüne bağlı olarak sanayileşme yaşanan bir alandır. Ereğli ve Karabük'te demir-çelik fabrikaları, Zonguldak'ta termik santral bulunur. Karadeniz Bölgesi genelinde kâğıt, şeker, bitkisel yağ, orman ürünleri, fındık ürünleri, balık unu, çimento, sigara fabrikaları vardır.

Marmara bölgesindeki ekonomik faaliyetler nelerdir?

Tarım, hayvancılık, balıkçılık, madencilik, sanayi ve turizm Marmara Bölgesi'ndeki başlıca ekonomik faaliyetlerdir. Bölgede verimli ovaların bulunması ve düzlüklerin geniş yer kaplaması bölgenin makineli tarım için uygun olmasını sağlamıştır. Bu da tarımda verimi arttırmıştır.