Iyi bir domates çorbası nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Iyi bir domates çorbası nasıl yapılır?
  2. Domates çorbasına neden süt konur?
  3. Domates çorbasına ne kadar süt konur?
  4. Yalancı domates çorbası nasıl yapılır?
  5. Domates çorbasına süt ne zaman koyulur?
  6. Domates Corbasi icine ne konur?
  7. Domates çorbasına süt ne zaman konulur?

Iyi bir domates çorbası nasıl yapılır?

Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin.
  2. 2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun.
  3. 5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin.
  4. Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin.
Daha fazla öğe...

Domates çorbasına neden süt konur?

Süt unun çiğ tadını ve kokusunu destekler ve daha fazla hissedilmesine neden olur. Çorbanın un kokmaması için unun çiğ kokusu çıkana kadar kavrulması gerekir bu nedenle.

Domates çorbasına ne kadar süt konur?

Kaynayan domates çorbasının üzerine 1 su bardağı süt döküp, kaynamaya bırakın. Damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyip, ocağın altını kapatın. Çorbanın kıvamı koyu ise üzerine haşladığınız domates suyundan döküp, kıvamı açabilirsiniz.

Yalancı domates çorbası nasıl yapılır?

Yalancı Domates Çorbası Tarifi Yapılışı Tereyağıyla unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz salçasını ekliyoruz. topaklanmaması için altını kısıp suyunu yavaş döküp hızla karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra yaklaşık 10 dk daha karıştırarak pişiriyoruz. Baharatlarını da ekleyip servise hazır hale getiriyoruz.

Domates çorbasına süt ne zaman koyulur?

Servis yapmadan önce tencereye süt ilave edilerek, karıştırılır. İsteğe göre üzerine kaşar peyniri rendesi ve karabiber serpilir. Nefis Sütlü domates çorbası tarifimiz servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.

Domates Corbasi icine ne konur?

Un ve salçayı ekleyerek kavurun. Kavurduğunuz unun üzerine domates rendelerini ekleyin ve 2-3 dakika orta ateşte karıştırarak pişirin. Domateslerin üzerine 1 su bardağı sütü +4,5 su bardağı bardağı suyu ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ekleyerek çorba kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.

Domates çorbasına süt ne zaman konulur?

Kaynayana kadar karıştırılarak, kaynadıktan sonra yaklaşık 15dk kısık ateşte pişirilir. Servis yapmadan önce tencereye süt ilave edilerek, karıştırılır. İsteğe göre üzerine kaşar peyniri rendesi ve karabiber serpilir. Nefis Sütlü domates çorbası tarifimiz servise hazır.