Öğretmenlerin hastalık izni kaç gün?

İçindekiler:

  1. Öğretmenlerin hastalık izni kaç gün?
  2. Öğretmenler ücretsiz izin alabilir mi?
  3. Evlilik mazeret iznini kim verir?
  4. Evlilik izni daha sonra kullanılabilir mi?
  5. Iş kanunu mazeret izni kaç gün?

Öğretmenlerin hastalık izni kaç gün?

MADDE 11 HASTALIK VE REFAKAT İZNİ: (1) Memura, kanser, verem ve akıl hastalığı gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığı hâlinde onsekiz aya kadar, diğer hastalık hâllerinde ise oniki aya kadar hastalık izni verilir.

Öğretmenler ücretsiz izin alabilir mi?

Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar ücretsiz izin verilebilir.

Evlilik mazeret iznini kim verir?

4857 sayılı İş Kanunu ek madde 2 düzenlemesine göre işçinin evlenmesi halinde 3 günlük mazeret izni (evlilik izni) vardır. Ancak bu izin yalnızca işçinin kendisi içindir.

Evlilik izni daha sonra kullanılabilir mi?

Nikâh için gün alınmasından önce evlililk izni kullanılması mümkün değildir. Evlilik izni evliliğin gerçekleştiği süreçte kullanılabileceği gibi evlilik sonrasında da kullanılabilmektedir. Evlilik öncesinde izne ihtiyaç olunması halinde ise duruma göre başka izinler söz konusu olabilmektedir.

Iş kanunu mazeret izni kaç gün?

İşçinin çocuğunun, eşinin, annesinin, babasının ya da kardeşinin vefat etmesi durumunda kullanabileceği mazeret izni 3 gün, İşçinin evlat edinmesi durumunda kullanabileceği mazeret izni süresi 3 gün, İşçinin eşinin doğum yapması durumunda ise kullanabileceği mazeret izin süresi de 5 gün olarak belirlenmiştir.