Zebra Kaktüs nasıl sulanır?

İçindekiler:

  1. Zebra Kaktüs nasıl sulanır?
  2. Zebra çiçeği nasıl sulanır?
  3. Zebra kaktüs neden sararır?
  4. Yilan Kaktusu ne zaman çiçek acar?
  5. Sukulent çiçeği suyu sever mi?
  6. Tesbih Çiçeği neden sararır?
  7. Sukulent nereyi sever?
  8. Sukulent çiçeği kaç günde sulanır?

Zebra Kaktüs nasıl sulanır?

Toprak kurudukça sulanmayı sever. Sürekli sulanmamalıdır. Sulamadan önce toprağının nemini kontrol etmelisiniz. İyice kuruduğundan emin olduktan sonra sulamayı bitkinin üzerine gelmeyecek şekilde yapın.

Zebra çiçeği nasıl sulanır?

Sulamayı toprak yarıdan fazla kurudukça yapmalısınız. İlkbahar ortası ile yaz başında daha fazla havalandırmaya gayret ederek sulamayı da arttırın. Toprak üst yüzeyi hafiften kurudukça sulayın.

Zebra kaktüs neden sararır?

Bu görüntünün sebebi kök çürümesidir. Aşağıdan yumuşamaya ve sararmaya ve de sonrasında kahverengiye dönmeye başlayan kaktüsün kökleri çürümüş demektir. Kaktüslerde kök çürümesinin sebebi de genellikle fazla sulama veya yanlış toprak seçiminden dolayı toprağın nemi fazla tutmasıdır. Yani yine sulama sorunlarıdır.

Yilan Kaktusu ne zaman çiçek acar?

Kaktüsler senede bir kez çiçek açar. Açan çiçeğin ömrü ise 3- 4 hafta arasında değişmektedir. Bu sürenin sonunda çiçekler dökülür ve bir sonraki seneye hazırlık yapar.

Sukulent çiçeği suyu sever mi?

Sukulent bitkisi soğuğa karşı oldukça hassas olduğu için özellikle kıs aylarında 20-30 günde bir sulamanız gerekmektedir. İçerisinde kendi özelliğinden dolayı su barındırması sayesinde fazla sulama istemeyen bir bitkidir. Bu yüzden fazla su verdiğinizde onlara iyilik değil kötülük yapmış olursunuz.

Tesbih Çiçeği neden sararır?

Tesbih çiçeği saksısının altındaki çiçek kökleri aşırı sulamadan etkilenerek çürüme yapabilmektedir. Aşırı sulama tesbih çiçeğinin üzerindeki tesbih şeklindeki yaprakçıkların renginin değişmesine zamanla çürüyerek yok olmasına neden olmaktadır.

Sukulent nereyi sever?

Sukulentler parlak ışık sever. Hem ev içerisinde hem de dışarıda yetiştirilebilirler. Işık alan, aydınlık ortamda büyüyebilirler ancak uzun süre direkt güneş ışığı almamasına özen göstermelisiniz.

Sukulent çiçeği kaç günde sulanır?

Soğuğa karşı oldukça hassas olan bitkinin kış aylarında 20-30 günde bir sulanması gerekir. İçerisinde barındırdığı su miktarı ile fazla sulama gerektirmeyen çiçek evlerde en rahat yetiştirilen bitkiler arasında bulunur.