Alkol taşımak günah mı?

İçindekiler:

  1. Alkol taşımak günah mı?
  2. Hangi ayette içki haram kılındı?
  3. Imamı azam içki haram mı?
  4. Içki içip sarhoş olmamak günah mi?
  5. Içki içen cenabet olur mu?

Alkol taşımak günah mı?

Cevap: Dinimizde alkollü içki kullanmak ve sarmak haramdır. ... Peygamberimizden de alkollü içki haram olduğu gibi onun ticaretini yapmanın da haram olduğuna dair rivayetler gelmiştir. Ancak domuz eti yiyen gayrimüslimlere domuz veya domuz eti satmak caizdir.

Hangi ayette içki haram kılındı?

90.Ayet: Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar, fal okları şeytan işi iğrenç şeylerden ibarettir. Bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz. 91.Ayet: Şüphesiz şeytan içki ve kumar yoluyla aranıza düşmanlık ve kin sokmak, sizi Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister.

Imamı azam içki haram mı?

Bir ilahiyatçı olarak belirteyim ki; içki içmek değil sarhoş olmak haramdır. İmam-ı Azam Ebu Hanife der ki, şarap dışındaki içkileri sarhoş olmayacak kadar içmek haram değildir.

Içki içip sarhoş olmamak günah mi?

Kur'ân, sarhoş eden alkollü içkileri kesin olarak yasaklamıştır. İmamı A'zam'a göre sarhoş etmeyen az miktardaki alkol içeren içkiler (bira gibi) haram değildir.

Içki içen cenabet olur mu?

Temizlik ya da hoş koku için kullanılan alkollü ürünler için aynı durum söz konusu değildir. Yani temizlik için ele ve vücuda sürülen alkol ya da dezenfektanlar abdest bozulmasına neden olmaz.