TV sortisi nedir?

İçindekiler:

  1. TV sortisi nedir?
  2. Sorti nasıl hesaplanır?
  3. 1 linye kaç metre?
  4. Aydınlatma Sortisi kaç metre?
  5. Konutlarda aydınlatma Linyesi en az kaç adet?
  6. Sorti linye kolon ve ana kolon hattı nedir?

TV sortisi nedir?

Linye hatlarında bulunan ek kutularından alıcılara kadar olan hatlara sorti hattı denir. Linyenin bittiği buatttan aydınlatma armatürüne, beslenecek cihaza ve prizlere giden hattır. Linye hattı ile aydınlatma aracı ya da priz arasındaki bağlantı hattıdır.

Sorti nasıl hesaplanır?

PARALEL SORTİ: Toplam armatür sayısı- her bir komütatör anahtar için 2 ile çarpıp normal ya da adi anahtar için 1 ile çarparak buluruz.Buna örnek verirsek daha iyi anlaşılır. Örnek olarak elimizde toplam 100 adet armatür var, komütatör anahtar sayımız 10, adi anahtar sayımız 5 olsun.

1 linye kaç metre?

Aşağıda birim fiyat kitabından alıntıyı okuyarak daha iyi anlamamıza yardımcı olur. Ölçü: Linye uzunluğu 35 m.yi geçmedikçe ayrıca bedel ödenmez. Linye hattının 35 mt.den sonrası için ayrıca besleme hattı olarak Birim Fiyat No. 727-000'den ödeme yapılır.

Aydınlatma Sortisi kaç metre?

Sorti hattı uzunluğu 20 m.yi geçmedikçe ayrıca bir bedel ödenmez.

Konutlarda aydınlatma Linyesi en az kaç adet?

az 2.5 m2 kesitli bakır iletkenleri kullanılacaktır. iletkenler kullanılacaktır. yerler için aydınlatma gücü, m2 başına en az 12W(12V/m2) alınarak (akkor lamba için) belirlenecektir. Konutlarda en az iki adet aydınlatma linyesi bulunacaktır.

Sorti linye kolon ve ana kolon hattı nedir?

Çalışma veya aboneye ait besleme noktasından (ana buat) tüketicinin ilk da- ğıtım noktasına (sayaç, ana tablo) kadar olan besleme hattına ana kolon hattı denir. Tüketiciye ait ilk dağıtım noktası ( sayaç tablosu ) ile diğer dağıtım noktalan ya da tablolar ( linye ) arasındaki hatta kolon hattı denir.