Kan almak iyi midir?

İçindekiler:

  1. Kan almak iyi midir?
  2. Kan alınca vücutta neler olur?
  3. Insan vücudu ne kadar kan üretir?
  4. Kan alınırken damar nasıl bulunur?

Kan almak iyi midir?

Kan vermek kalp krizi ihtimalini yüzde 90 azaltıyor. Kan vermenin; baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon ve yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde büyük katkısı olduğu yadsınamaz. Bunun yanı sıra kan verildiğinde AIDS, Hepatit B, Hepatit C, sifiliz kan grubu taramasından ücretsiz olarak yararlanılmış oluyorsunuz.

Kan alınca vücutta neler olur?

Ateş, titreme, üşüme hissi, ciltte kızarık döküntüler, bulantı, kusma, dudaklarda şişme, öksürük, nefes darlığı, çarpıntı, bel ağrısı, karın ağrısı, kanın takıldığı damar yolu boyunca ağrı, ölüm korkusu, pembe-kırmızı renkte idrar gibi şikayetleri olabilir.

Insan vücudu ne kadar kan üretir?

Vücut, saniyede yaklaşık 2 milyon kırmızı kan hücresi üretir ancak bu, yüksek rakımlarda ve düşük oksijen durumları gibi stres zamanlarında büyük ölçüde artar. Ortalama olarak, erkekler mikrolitre başına 4.7 ila 6.1 milyon hücreye ve kadınlar mikrolitre başına 4.2 ila 5.4 milyon hücreye sahiptir.

Kan alınırken damar nasıl bulunur?

Kan alırken laboratuvar testlerini yapmak için genellikle bir toplardamardan kan alınır. Toplardamar olarak çoğunlukla dirseğin iç tarafındaki damarlar tercih edilir. Buradaki damarlar genellikle daha geniştir ve kolayca ulaşılabilir. Ancak bazı kişilerde damarlar ince ve derinde olabilir.