Tavkul Hamame nedir?

İçindekiler:

  1. Tavkul Hamame nedir?
  2. Güvercin gerdanlığı ne demek?
  3. Güvercin gerdanlığı neyi anlatıyor?
  4. Güvercin gerdanlığı ne anlatıyor?

Tavkul Hamame nedir?

Tavku'l-Hamame (Güvercin Gerdanlığı) eseriyle tanınan Endülüslü düşünür ve tarihçi İbn Hazm, 11. yüzyılın önemli alimlerindendir. "Zahirilik" mezhebini benimseyen ilim adamı, bu yaklaşımın Endülüs'te yayılmasını sağlamıştır.

Güvercin gerdanlığı ne demek?

Güvercinin boynundaki o kırmızımtrak tüyler vardır ya, bir kere taktı mı güvercin o tasmayı boynuna, başka birisini sevemezmiş. Ama bazen fazla sevgiden güvercinler birbirlerini de öldürürlermiş. Birbirlerinin gırtlağını deşerlermiş fazla sevgiden, o yüzden o kızıl tasmaya da güvercin gerdanlığı derlermiş...

Güvercin gerdanlığı neyi anlatıyor?

güvercinlerin boynunda bulunan halka biçimindeki tüylerdir. klasik islâm edebiyatında, boyna geçen ve ölünceye kadar çıkmayan 'aşk zinciri'nin sembolüdür. endülüs'lü filozof ibni hazm'ın sevgiye ve sevenlere dair bir eseri.

Güvercin gerdanlığı ne anlatıyor?

Zâhirî mezhebinin en büyük temsilcisi, usulcü, fakih, muhaddis, tarihçi, edip ve şair olan İbn Hazm tarafından yazılan ve birçok dile çevrilmiş olan Güvercin Gerdanlığı, aşkın nasıl ortaya çıktığı, nelere sebep olduğu ve nihayet ne olduğu gibi birçok farklı meseleleri ele alır.