Mercimekli pirinç nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Mercimekli pirinç nasıl yapılır?
  2. Yeşil mercimekli pilav nasıl pişirilir?
  3. Gaziantep bulgur pilavı nasıl yapılır?
  4. Mercimekli pirinc pilav nasıl yapılır?
  5. Kilis usulü Müceddere nasıl yapılır?
  6. Kara mercimekli bulgur pilavı nasıl yapılır?
  7. Mercimek çorbasına pirinç konur mu?
  8. Yeşil mercimekli bulgur pilavı hangi yöreye ait?
  9. Mercimekli bulgur pilavı nasıl yapılır hatay?
  10. Mercimek pilavı hangi yöreye ait?

Mercimekli pirinç nasıl yapılır?

Tencereye iki su bardağı su ilave ederek önce mercimeği haşlayın. Başka bir tencereye tereyağı ve ayçiçek yağının bir bölümünü ekleyerek ısıtın. Pirinci ilave ederek kavurun. Suyu ekledikten sonra kısık ateşte suyu çekilene kadar pişirin.

Yeşil mercimekli pilav nasıl pişirilir?

Yeşil mercimekleri haşlayın, suyunu süzün, kenara alın. Bulguru tereyağında 2 dakika kadar kavurun ve sıcak suyu ve tuzunu da ekleyip kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Başbaşı buğday yaklaşık 35-45 dakika kısık ateşte pişecektir. Suyunu çekmesine yakın mercimekleri de içine atın ve şöyle bir çevirin.

Gaziantep bulgur pilavı nasıl yapılır?

Kızgın yağda soğanları kavurun. Biberleri ekleyin birlikte pembeleşinceye kadar kavurun, salçasını ekleyin salçayı da kavurduktan sonra domateslerini ekleyin karıştırın. 2, 5 su bardağı su, tuz ve karabiber ekleyip 5 dakika kaynatın. Bulgurunu ilave edip suyu çekene kadar pişirin ve demlenmeye bırakın.

Mercimekli pirinc pilav nasıl yapılır?

Ilık ve tuzlu suda pirinçleri yarım saat bekletelim. Tencereye yağları alıp eritelim. Pirincin suyunu süzüp yağda kavurup sonra sıcak tavuk suyunu, tuzu, karabiberi ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim. Haşladığımız mercimeklerimizi ilave edip karıştıralım. 10-15 dk dinlendikten sonra servis yapalım.

Kilis usulü Müceddere nasıl yapılır?

Et suyunu ve yeşil mercimeği bir tencereye koyup mercimekler yumuşayana kadar kaynatılır. Daha sonra içine 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip içinde ezilerek salça yedirilir. Bir tutam pul biber ve tuz eklenir yeteri kadar. Son olarak da bulgur içine atılır ve suyunu çekmeye bırakılır.

Kara mercimekli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Siyah mercimekler bol suda yumuşayana kadar haşlanır. Haşlanınca süzülür ve üzerine bulguru eklenir. Soğan, sıvı yağ ve tereyağında iyice öldürülür, üzerine salçaları eklenir biraz daha kavrulur. Su, tavuk suyu, tuz, bulgur ve mercimek üzerine eklenir, kısık ateşte suyunu çok çektirmeden pişirilir.

Mercimek çorbasına pirinç konur mu?

1 su bardağı kırmızı mercimek. Yarım su bardağı pirinç 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı ... 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe göre)

Yeşil mercimekli bulgur pilavı hangi yöreye ait?

Mercimekli Bulgur Pilavı - Van.

Mercimekli bulgur pilavı nasıl yapılır hatay?

Yeşil mercimeğimize yeterince sıcak su ekleyerek haşlıyoruz. Mercimek pişince bulguru ekliyoruz ve suyu azsa sıcak su ilave edip pişmeye bırakıyoruz. Bulgurumuz pişerken bir tavaya zeytinyağını, yarım halka şeklinde doğradığımız soğanları ve tuzu ekleyip soğanlar iyice kızarana kadar yağı kızartıyoruz.

Mercimek pilavı hangi yöreye ait?

Mercimekli bulgur pilavı ( Tokat Yöresi)