IEP kapsamı ne demek?

İçindekiler:

  1. IEP kapsamı ne demek?
  2. İŞKUR işbaşı eğitim programı sigorta primi yatıyor mu?
  3. İŞKUR çalışanı rapor parasını nasıl alır?
  4. Işkurlu olanlar rapor parası alabilir mi?
  5. İŞKUR'dan işe girenlerin hakları nelerdir?

IEP kapsamı ne demek?

İŞKUR tarafından işsizliğin azaltılmasına yönelik olarak yürütülen aktif işgücü piyasası programlarından birisi olan İşbaşı Eğitim Programı, Kuruma kayıtlı işsizlerin yine Kuruma kayıtlı işyerlerinde sahip oldukları mesleki bilgilerini uygulama yaparak pekiştirmelerini, iş ve üretim süreçlerini bizzat görerek ...

İŞKUR işbaşı eğitim programı sigorta primi yatıyor mu?

İşkur İşbaşı Eğitimi Programı Süresince Sigorta Yatıyor Mu? İşkur İşbaşı Eğitim programı süresince; İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası ile Genel Sağlık Sigortası İŞKUR tarafından karşılanır.

İŞKUR çalışanı rapor parasını nasıl alır?

İş yeri bu raporu onayladıktan sonra rapor SGK'ya iletilir, eğer raporda aksi bir durum yoksa SGK memurları ödeme işleminizi başlatarak raporu genel merkeze gönderir. Merkezin de raporu onaylamasının ardından, PTT'ye kayıtlı olan banka hesabına ödeme yapılması için rapor gönderilir.

Işkurlu olanlar rapor parası alabilir mi?

İşkur'da TYP (toplum yararına program) bünyesinde çalışan kişilerin en çok merak ettiği konu başlıklarından bir tanesi rapor alıp alamayacak olmalarıdır. TYP çalışanlarının rapor hakları bulunmamaktadır.

İŞKUR'dan işe girenlerin hakları nelerdir?

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında işe alınan kursiyer, günde en az 5 en fazla 8 saat, haftada 6 gün ve 45 saat aşmayacak şekilde çalışabilir. Ayrıca kursiyerin 5 gün rapor hakkı ve kurs süresinin %10'u kadar devamsızlık hakkı bulunmaktadır.