DGS Sayısal mantık kaç soru çıkıyor?

İçindekiler:

  1. DGS Sayısal mantık kaç soru çıkıyor?
  2. Sayısal mantık konuları nelerdir?
  3. DGS nedir hangi dersler var?
  4. Ales'te kaç sayısal mantık sorusu var?
  5. Sayısal mantık nasıl geliştirilir?

DGS Sayısal mantık kaç soru çıkıyor?

Sınavda 60 matematik ve 60 türkçe olmak üzere toplam 120 soru bulunuyor. Bu sorular içerisinde 10 sayısal mantık, 10 sözel mantık sorusu bulunmaktadır. DGS sorularının çoğunluğu mantık ve yetenek ölçmeye bağlı olarak sorulduğu için bu anlamda ALES ile benzerlik göstermektedir.

Sayısal mantık konuları nelerdir?

ALES sayısal mantık konuları ve soru dağılımı aşağıda iletildiği gibidir:
  • Grafik yorumlama ve tablo okuma.
  • Şekil yetenek ve sayı dizileri.
  • Mantıksal muhakeme problemleri.

DGS nedir hangi dersler var?

Dikey Geçiş Sınavında 3 dersin konularından soru çıkacak. Bu dersler Matematik, Türkçe ve Geometridir. Sınavda 60 Sayısal (Matematik) ve 60 Sözel (Türkçe) olmak üzere toplam 120 soru yöneltilecek. DGS 2021 sınav süresi 150 dakika yani 2 saat 30 dakikadır.

Ales'te kaç sayısal mantık sorusu var?

ALES sınav içeriğinde 100 adet soru bulunmaktadır. ALES Sayısal alanda 50 adet Matematik Sorusu ve ALES Sözel alanda ise 50 adet Türkçe Sorusu bulunur. Ayrıca ALES Sayısal alanında karşınıza gelecek 50 Matematik sorusundan 14 ya da 15 soru ALES Sayısal Mantık sorularına aittir.

Sayısal mantık nasıl geliştirilir?

Mantıksal Bulmacalar Çözün: Mantık bulmacaları, normal bulmacaların yanı sıra mantık alanında da düşünme açınızı genişleterek sayısal zekâya olan kabiliyetinizi arttırır. Satranç Oynayın: Satranç gibi neden-sonuç ilişkisini destekleyici oyunlar sayısal zekânızın gelişmesinde önemli rol oynar.