Yağ nekrozu Kalsifikasyonu nedir?

İçindekiler:

  1. Yağ nekrozu Kalsifikasyonu nedir?
  2. Prostat santral kalsifikasyon nedir?
  3. Aterom plağı nerede bulunur?
  4. Aterom neden olur?
  5. Asimetrik dansite kanser mi?

Yağ nekrozu Kalsifikasyonu nedir?

Genellikle yağ nekrozu (ölü yağ hücreleri) veya kalsifiye kist (sertleşmiş bir kist) gibi iyi huylu durumların bir işaretidir. Büyük, kaba, “patlamış mısır benzeri” makrokalsifikasyonlar fibroadenom adı verilen iyi huylu bir meme tümörü ile ilişkili olabilir.

Prostat santral kalsifikasyon nedir?

Dışarıya yeterince atılamayan artık ve tortu enfeksiyona neden olur ve zamanla kalsiyumla kaplanır (kalsifikasyon). Prostat taşları çok yaygındır ve genellikle belirti vermezler. Ancak iyi huylu prostat büyümesi ile ilişkilendirilirler. İdrar yollarındaki taşlar tamamiyle farklıdır.

Aterom plağı nerede bulunur?

Yaygın olarak "damar sertleşmesi" olarak adlandırılan arteriosklerozun bir türüdür. Orta boy ve büyük arterlerde görülen "aterom" veya "plak" olarak adlandırılan yapısal bozukluklardan (lezyonlardan) oluşur.

Aterom neden olur?

Aterom, atardamarların duvarlarında oluşan anormal yangısal (enflamatuvar) makrofaj akyuvar birikmesidir. Bu anatomik bozukluklar (lezyonlar) çocukluğun geç döneminde, yaklaşık 10 yaşından önce gelişmeye başlar ve zamanla iyice gelişir.

Asimetrik dansite kanser mi?

Memelerdeki asimetrik görünüm, çoğu zaman estetik bir problem gibi düşünülse de, iki meme arasındaki şekil ve boyut farklılığı kimi zaman meme kanserinin habercisi olabiliyor.