Şeffaf ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Şeffaf ne demek TDK?
  2. Şeffaf bir insan ne demek?
  3. Şeffaf madde ne demek?
  4. Şeffaf Saydam ne demek?
  5. Finansal şeffaflık nedir?
  6. Şeffaf düşünmek ne demek?
  7. Saydam ne demek ne demek?
  8. Transparan hangi dil?
  9. Şeffaflık neden önemli?
  10. Şeffaflık politikası neden önemli?
  11. Transparan ne demek tıp?
  12. Saydam renk nedir?
  13. Transparan saydam ne demek?

Şeffaf ne demek TDK?

Şeffaflık; kararların, kurallar ve düzenlemeler doğrultusunda alınması ve uygulanması, alınan kararlardan etkileneceklerin bilgiye erişiminin sağlanması ve bu bilginin de ulaşılabilir, anlaşılır ve somut olması prensibidir.

Şeffaf bir insan ne demek?

Şeffaf insan ne demek? Sahici olmak, insanın düşüncelerini, duygularını, tarafını; şüphelerini, korkularını, endişelerini dile getirmesi, kendisini açıkça ortaya koyması, olduğu gibi davranmasıdır. Sahici bir insan, kendisinden daha güçlü, daha zengin, daha ünlü, daha görgülü insanlar karşısında da kendisi gibi olur.

Şeffaf madde ne demek?

sıf. (Çağatayca'dan alınmıştır) [Çağatayca'da “temiz, saf; cilâlı, parlak, şeffaf” anlamına gelen saydam kelimesinin kökü ve eki belli değildir] yeni. Işığı içinden zayıflatmadan geçirdiği için arkasındaki cisimlerin net olarak görülmesine engel olmayan (madde), şeffaf.

Şeffaf Saydam ne demek?

Saydam şu anlamlara gelebilir: Şeffaf: içinden ışığı geçirmekle (yarı saydam olmakla) kalmayıp, aynı zamanda arkasında gizli olan şeylerin göz ile görülmesine engel olmama sıfatı. En çok kullanılan saydam madde camdır.

Finansal şeffaflık nedir?

Şeffaflık (Transparency), ticari sır niteliğindeki ve henüz kamuya açıklanmamış bilgiler hariç olmak üzere, şirket ile ilgili finansal ve finansal olmayan bilgilerin, zamanında, doğru, eksiksiz, anlaşılabilir, yorumlanabilir, düşük maliyetle kolay erişilebilir bir şekilde kamuya duyurulması yaklaşımıdır.

Şeffaf düşünmek ne demek?

Sahici olmak, insanın düşüncelerini, duygularını, tarafını; şüphelerini, korkularını, endişelerini dile getirmesi, kendisini açıkça ortaya koyması, olduğu gibi davranmasıdır.

Saydam ne demek ne demek?

Saydam; İçinden ışığın geçmesine izin veren arkasındaki şeylerin görülmesine engel olmayan anlamına gelmektedir.

Transparan hangi dil?

Transparan kelimesi Türkçeye Fransızca üzerinden yerleşmiş olan sözcüklerden biridir.

Şeffaflık neden önemli?

Mali kurumların şeffaflığı, piyasa katılımcılarının karar alma sürecine katkıda bulunmasını sağlamak suretiyle politik etkinliği artırmaktadır. Ayrıca gerek piyasa katılımcılarının, gerekse genel olarak kamuoyunun, mali politikaları anlamaları ve uygulamalarını sağlamak için şeffaflık önemli bir unsurdur.

Şeffaflık politikası neden önemli?

Şeffaflık çeşitli şekillerde para politikasının hesap verebilirliğini kolaylaştırır. Resmi hedeflerle ilgili politik şeffaf- lık ve nicel hedefler ile kurumsal yapı hakkında- ki açıklık, değerlendirme için bir kriter sağlar ve ayrıca sorumluyu teşhis ettiği için de önemlidir.

Transparan ne demek tıp?

Transparent terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. ... Transparent teriminin tıbbi anlamı; a. Şeffaf, saydam, transparan.

Saydam renk nedir?

Saydam renk nedir? İçinden ışığın geçmesine ve arkasındaki şeylerin görülmesine engel olmayan (cisim), şeffaf, transparan.

Transparan saydam ne demek?

İçinden ışığın geçmesine ve arkasındaki şeylerin görülmesine engel olmayan (cisim), şeffaf, transparan.