Paragrafta gerekçe nedir?

İçindekiler:

  1. Paragrafta gerekçe nedir?
  2. Gerekçeli yargılar ne demektir?
  3. Gerekçe dili nedir?
  4. Koşul sonuç nasıl bulunur?
  5. Koşul şart nedir örnek?

Paragrafta gerekçe nedir?

Gerekçe anlamı taşıyan cümleler, bahsedilen bir eylemin gerçekleşme nedenini içeren ifadelerdir. Yani bir eylemin, olayın veya durumun gerçekleşmesi için cümle içerisinde geçerli bir neden belirtilmektedir. ... Aslında neden – sonuç ve amaç – sonuç cümleleri, gerekçeli yargılara örnek gösterilebilir.

Gerekçeli yargılar ne demektir?

Gerekçe Bildiren Cümleler/Yargılar Bir önermenin ortaya çıkardığı gerekliliği belirten yargılara gerekçeli cümleler/yargılar denir. Böyle yargılarda neden – sonuç anlamı da vardır.

Gerekçe dili nedir?

Gerekçeli anlatım, gerekçe anlamı taşıyan cümleler, bahsedilen bir eylemin gerçekleşme nedenini içeren dil anlatım kuralıdır. Herhangi bir davranışın veya herhangi bir olayın yapılmasını gerekli olmasını sağlayan nedenlerle birlikte bir cümle kuruluyorsa bu cümle "gerekçeli anlatım" yöntemi ile kurulmuş bir cümledir.

Koşul sonuç nasıl bulunur?

Koşul sonuç cümlelerinde iki bölüm bulunur:
  1. » Birinci bölümde koşul yargısı bulunur.
  2. » İkinci bölümde o şarta bağlı olarak ortaya çıkan sonuç bulunur.
  3. ➥ Beş dakika beklerseniz müdürle görüşebilirsiniz.
  4. ➥ Ödevlerini erken bitirirsen diziyi izleyebilirsin.
Daha fazla öğe...

Koşul şart nedir örnek?

Bir yargının ya da eylemin gerçekleşebilmesi için öne sürülen bir şartın olduğu cümlelerdir. Örneğin “Çok hastaysa dışarı çıkmasın.” cümlesinde dışarı çıkma işi hasta olma veya olmama şartına bağlanmıştır. Örnek: – Çok kola içersen, dişlerin çürüyebilir.