Hazır bordo bulamacı ne zaman atılır?

İçindekiler:

  1. Hazır bordo bulamacı ne zaman atılır?
  2. Bordo bulamacı yerine ne kullanılabilir?
  3. 100 lt suya ne kadar bordo bulamacı konur?
  4. Bordo bulamacı ne sıklıkla yapılır?
  5. Ağaçların erken çiçek açmaması için ne yapmalı?
  6. Gülleci bulamacı bordo bulamacı yerine kullanılır mı?
  7. 1 lt suya ne kadar bordo bulamacı konur?
  8. Bordo bulamacı ne kadar atılır?

Hazır bordo bulamacı ne zaman atılır?

Bordo bulamacı, meyve ağaçlarına sonbaharda yaprakların dörtte üçü veya tamamı döküldüğünde %2'lik doz ile uygulanıyor. İlkbaharda uygulanacağında ise gözler uyanmadan 1 hafta kadar önce %1-1.5'luk doz yeterli görülüyor. Uyanmaya başlayan bağlarda, sürgün boyları bir karışa ulaştığında bordo bulamacı atılabiliyor.

Bordo bulamacı yerine ne kullanılabilir?

- Göztaşı ve Bordo Bulamacı yerine kullanabileceğiniz Power Cu, bakteriyal ve fungal hastalıkların tedavisinde de kullanılır. - Bitkinizi hastalık ve zararlılara karşı korur.

100 lt suya ne kadar bordo bulamacı konur?

Bu karışım ilaçlama pompasına konur ve su ilave edilerek 100 litreye tamamlanır. Böylece %1 lik 100 litre Bordo bulamacı hazırlanmış olur.

Bordo bulamacı ne sıklıkla yapılır?

Ahmet Bey, bordo bulamacı ilkbaharda gözler patlamadan bir hafta önce uygulanmalıdır. 20 derece üzeri sıcaklıklarda bordo bulamacı uygulamak fitotoksiteye de sebep olabilir.

Ağaçların erken çiçek açmaması için ne yapmalı?

Akyazı Ziraat Odası Başkanı Ali Şener Bayraktar, “Bordo bulamacı ile ağaçların yıkanması suretiyle çiçek açmaları geciktirilmeye çalışılıyor” dedi.

Gülleci bulamacı bordo bulamacı yerine kullanılır mı?

İkisini de tercih etmeliyiz. Bordo Bulamacı bazik bir etkiye sahiptir. Gülleci Bulamacı asidik bir etkiye sahiptir. Yani bu soruyu sorarak ayrım yaratmaktansa iki karşımın da ne işe yaradığını anlayarak ortak bir şekilde kullanmak, sizleri en faydalı sonuca götürecektir.

1 lt suya ne kadar bordo bulamacı konur?

Böylece açık mavi renkli bir karışım meydana gelir. Bu karışım ilaçlama pompasına konur ve su ilave edilerek 100 litreye tamamlanır. Böylece %1 lik 100 litre Bordo bulamacı hazırlanmış olur.

Bordo bulamacı ne kadar atılır?

Özellikle sonbahar (yaprakların 3/4'ü yada tamamı döküldüğünde %2 dozda) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5 dozda) meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ertesi yıl çıkabilecek potansiyel olarak bulunan pek çok hastalığa karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır.