Lamı cimi ne demek?

İçindekiler:

  1. Lamı cimi ne demek?
  2. Lamı cimi yok nereden çıktı?
  3. Madalyonun öteki yüzü deyiminin anlamı nedir?
  4. Tıp dilinde LAM ne demek?
  5. Laf olsun diye ne demektir?
  6. Mal bulmuş mağribi gibi ne demek?
  7. Lam izlendi ne demek?
  8. LAM hastalığı ne demek?
  9. LAM nodülü nedir?

Lamı cimi ne demek?

Peki nereden geldi bu deyim bakalım. Doğu kaynaklarında sual "lam", cevap "cim" olarak kullanılırdı. Geçmişten günümüze kullanıla kullanıla lamı cimi yok deyimi günümüze ulaştı. Anlamı "suale ve cevaba gerek yok, uzatmayın" anlamına gelmektedir...

Lamı cimi yok nereden çıktı?

Lamı cimi yok deyimi nereden geliyor? 'La yecuz' sözü Arapçada caiz değil, uygun değil anlamlarına gelir. Bu söz halk ve Arapça bilmeyenler tarafından 'lam cim' diye telaffuz edilmiş ve zamanla 'lamı cimi yok' şeklinde söylenir olmuştur. Bu söyleyiş formuna göz yumulmuştur.

Madalyonun öteki yüzü deyiminin anlamı nedir?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Olumlu bir olay, iş ya da durumun düşünülmesi, hesaba katılması gereken olumsuz yönü.

Tıp dilinde LAM ne demek?

Lenfanjiyoleiomyomatozis (LAM) etyolojisi tam olarak bilinmeyen reprodüktif dönemdeki kadınlarda görülen nadir bir hastalıktır. Kistik akciğer lezyonlarına abdominal ve lenfatik anormallikler de eşlik edebilir. Literatürde tuberosklerozla birliktelik gösteren LAM olguları mevcuttur.

Laf olsun diye ne demektir?

Laf Olsun Diye deyiminin anlamı:Rastgele, belli bir amaç gütmeden. ➡Laf Olsun Diye deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Kızma canım, laf olsun diye söylemiştir o sözleri.

Mal bulmuş mağribi gibi ne demek?

eskiden magrib oalrak bilinen bölge halkının, içinde bulundukları fakr-u zaruret ve dahi artık o zamanın bakış açısıyla cehalet ve mahrumiyetleriyle birleşen; buldukları, gördükleri birşeyi elde etmek için saldırıp, amiyane tabirle hacılamalarından kaynaklanan bir deyimdir.

Lam izlendi ne demek?

Lam uzun adıyla lenfanjiyoleyomiyomatozis şeklinde anılır. Nadir görülen ölümcül bir akciğer hastalığıdır. Ölümcül yanı yüksek olması ile beraber daha çok kadınlarda görülen bir rahatsızlık olarak da öne çıkar. Mutlaka erken zamanda teşhis ve tetkik üzerinden tedavi gerçekleşmesi gerekir.

LAM hastalığı ne demek?

Pulmoner lenfanjioleiyomiyomatozis (LAM) daha çok doğurganlık çağındaki kadınları etkileyen akciğerin nadir kistik hastalığıdır. Progresif dispne, tekrarlayan spontan pnömotoraks, şilotoraks ve bazen tekrarla- yan hemoptizi görülebilen semptomlardır.

LAM nodülü nedir?

Lenfanjiyoleyomiyomatozis (LAM) nadir görülen ölümcül bir akciğer hastalığı. Genellikle kadınlarda görülen bir hastalıktır. Histolojik olarak değerlendirildiğinde anormal düz kas hücrelerinin coğalıp yayılması ve kist vasıtasıyla akciğerin işlevsel kısımlarının dejenerasyonu olarak karakterize edilebilinir.