Elma çayı nasıl yapılır evde?

İçindekiler:

  1. Elma çayı nasıl yapılır evde?
  2. Elma tarçın çayı günde kaç bardak içilmeli?
  3. Doğadan elma çayı zayıflatır mı?
  4. Elma çayı neden yapılıyor?
  5. Kurutulmuş elma ile neler yapılır?

Elma çayı nasıl yapılır evde?

Elma kabuğu çayı için; iki bardak su bir kaba konulur ve bir adet elmanın kabuğu soyularak yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynatılır. Tercihinize göre bir dilim limon, iki adet karanfil veya bir adet tarçın kabuğu da karışıma ekleyerek çayınızı hazırlayabilirsiniz.

Elma tarçın çayı günde kaç bardak içilmeli?

Tarçın çayı günde en fazla 1-2 fincan içilmelidir.

Doğadan elma çayı zayıflatır mı?

Zayıflatan elma çayı ile haftada 4 kilo verin makalemizde lif açısından zengin özleri ile sizi uzun süre tok tutar, acıkmanızı önler, bağırsakları çalıştırır, kabızlığı önler, kısa sürede zayıflamanıza yardımcı olur. Bu çay metabolizmanızı hızlandıracak, iştah kesecek, yağ yakımında büyük rol oynayacaktır.

Elma çayı neden yapılıyor?

Elma çayı, siyah çay yaprakları ile birlikte elma dilimleri kaynatılarak yapılan ve tarçın, karanfil, zencefil, ayva, nane, zerdeçal ve limon ile birlikte lezzetlendirilerek içilebilen bir karışımdır. Tatlı ve lezzetli bir içecek olan elma çayı ılık veya soğuk olarak tüketilebilir.

Kurutulmuş elma ile neler yapılır?

Elma kurusu faydaları pek çoktur: Kan şekerini dengeleyicidir. Ani bastıran şeker isteğini ve açlığı azaltır. Ayrıca kurutulmuş elmalar ile hoşaf, komposto hazırlanabilir, elma kurusu tatlısı yapılabilir. Btki çayı olarak tek başına ya da diğer bitkiler ile beraber demlenebilir.