Yalanci tarhana nasil yapilir?

İçindekiler:

  1. Yalanci tarhana nasil yapilir?
  2. Evde pratik tarhana çorbası nasıl yapılır?
  3. Trakya ev tarhanası nasıl yapılır?
  4. Yoğurtlu Tarhana nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Yalanci tarhana nasil yapilir?

Yalancı Tarhana Tarifi Nasıl Yapılır? Un yağda kokusu çıkana kadar kavrulup, Salçayla birlikte kavrulup ocaktan alınıp soğuk su eklenerek salçanın topakları gidene kadar karıştırılır. Tekrar ocağa alınıp yoğurt eklenerek karıştırılmaya devam edilir. (yoğurt çırpıldıktan sonra eklenecek).

Evde pratik tarhana çorbası nasıl yapılır?

1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edip servis yapın.

Trakya ev tarhanası nasıl yapılır?

Öncelikle tereyağımızı tenceremize koyuyoruz. Daha sonra yağımız tam erimeden tarhanamızı ekleyip, kavuruyoruz. 1-2 dakika sonra salçamızı ekleyip birazda öyle kavuruyoruz, sonra soğuk suyu ilave edip çorbamızı çırparak karıştırıyoruz. Çorba kaynayınca altını kısıp tuz ekliyor bi 5 dakika da öyle kaynatıyoruz.

Yoğurtlu Tarhana nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

önce büyük bir tencereye suyla yoğurdu iyice çırpıp koyun ocağı açın sürekli karıştırın, yoksa kesilir, biraz ılındıktan sonra yavaş yavaş yarmayı eklemeye başlayın tuzunu ilave edin koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin yarmalar yumuşayıp koyulaşınca altını kapatın.