Buzluktaki portakal ve limonla limonata nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Buzluktaki portakal ve limonla limonata nasıl yapılır?
  2. Limonata nasıl yapılır 1 limonla?
  3. Limonatanın acılığı nasıl gider?
  4. Ev yapımı limonatanın acı olmaması için ne yapılmalı?
  5. Taze limonata kaç gün dayanır?
  6. Ev yapımı limonata uzun süre nasıl saklanır?
  7. Bütün portakal dondurucuda nasıl saklanır?
  8. Portakal suyu derin dondurucuda nasıl saklanır?

Buzluktaki portakal ve limonla limonata nasıl yapılır?

Limonlarınızdan limonata yapmak istediğiniz zaman buzluğa attığınız limonları çıkarıp oda sıcaklığında 15 dakika kadar hafif çözülmesi için bekletin. Ardından bir robotun içerisine aktarın. Üzerine 1 su bardağı kadar toz şeker ilave edin ve robotunuzda çekin. Bu işlemi yavaş yavaş yapmaya özen gösterin.

Limonata nasıl yapılır 1 limonla?

İlk olarak 1 adet limon ve 1 adet portakalı 1 gece önceden derin dondurucuya koyup, bekletin. (Limon ve portakalın üzerlerine koku sinmesin diye bir poşete sarıp, koyabilirsiniz). Ertesi gün limon ve portakalı derin dondurucudan çıkartıp, bir kere yıkayın. 10 dakika kadar oda ısısında bekletin.

Limonatanın acılığı nasıl gider?

Portakal ve limonu dondurucuya koyun ve bir gün bekletin. Bu kabuklarının acı tadının yok olmasını sağlayacaktır. Limonatayı hazırlama aşamasında portakal ve limonu buzdolabından çıkarıp 10 dakika bekleyin.

Ev yapımı limonatanın acı olmaması için ne yapılmalı?

Portakal ve limonu dondurucuya koyun ve bir gün bekletin. Bu kabuklarının acı tadının yok olmasını sağlayacaktır. Limonatayı hazırlama aşamasında portakal ve limonu buzdolabından çıkarıp 10 dakika bekleyin.

Taze limonata kaç gün dayanır?

Şimdi elde ettiğimiz bu konsantre limonatamızı tekrar daha büyük bir kaba tel süzgecimizden içine tülbent koyarak yine su ilaveleri ile geçiriyoruz. Son aşamada şişelere doldurup sevdiklerimizle paylaşıyoruz. Bu dolabında bir hafta, on gün çok rahat dayanıyor. Afiyet olsun.

Ev yapımı limonata uzun süre nasıl saklanır?

Limonları güzelce sıktıktan sonra cam kavanoza veya cam şişeye doldurun. İçerisine limon çekirdeği kaçmamasına özen gösterin. Kavanozun ağzını sıkıca kapatarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Limon suyunu saklarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, saklama işlemi için plastik şişe kullanmamaktır.

Bütün portakal dondurucuda nasıl saklanır?

İlk öncelikle portakalı yıkıyoruz. Eğer portakalınızın kabuğu kalınsa turuncu kısmına ince soyup kabuğunun beyaz kısmını atın acı oluyor yoksa ama portakalınız ince kabuklu ise kabuğuyla beraber doğrayıp buzdolabı poşetlerine koyunuz, buzluğa atın.

Portakal suyu derin dondurucuda nasıl saklanır?

Derin Dondurucuya Limon ve Portakal Suyu Nasıl Kaldırılır? Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Limon ve portakalları yıkayın.
  2. Ortadan İkiye bölün. Sularını sıkın.
  3. Buz torbalarına doldurun. Ağzını sıkıca bağlayın Ve derin dondurucuya koyun.
  4. 1 Kg limondan 1 adet buz torbası doluyor.