Dolayısı ile ne demek?

İçindekiler:

  1. Dolayısı ile ne demek?
  2. Dolayısıyla kelimesi nerelerde kullanılır?
  3. Ya da ile cümle başlar mı?
  4. Neden olarak ile ilgili cümleler?
  5. Neden sonuç cümleleri özellikleri?

Dolayısı ile ne demek?

zf. (dolayısı'yla) 1. Dolaylı olarak, doğrudan ilgili olmayarak: Dolayısıyla onun da ne düşündüğünü anlamış olduk. 2. Nedeniyle: "Başka sebepler dolayısıyla aileye karşı koymuş bulunuyordu." -Y. K. Karaosmanoğlu.

Dolayısıyla kelimesi nerelerde kullanılır?

"Dolayısıyla" kelimesi cümlede genellikle ortalarda kullanılır. Eğer cümlede neden belirtiyorsa kullanılabilir. Dolayısıyla kelimesiyle nedeniyle kelimesi eş anlamlıdır. Aynı anlama gelir.

Ya da ile cümle başlar mı?

Dolayısıyla ile ilgili Cümleler Çok yağmur yağdı ve dolayısıyla beyzbol maçı iptal edildi. Fırtına dolayısıyla ulaşamadı. Dolayısıyla o tartışmanın hiçbir anlamı kalmamış oluyor. Meşgulüm, dolayısıyla yardımcı olamam.

Neden olarak ile ilgili cümleler?

bana çarptı, tencereyi düşürmeme neden olarak, annem de bana kızdı. öğretmenimin bana kızmasına neden oldu. kardeşi kağıdını yırtınca, abisinin sinirlenmesine neden oldu. bu konuşmayı yapmak beni üzmeme neden oldu.

Neden sonuç cümleleri özellikleri?

Bir eylemin hangi gerekçeyle veya hangi sebeple yapıldığını bildiren cümlelere neden-sonuç (sebep-sonuç) cümleleri denir. Bu cümlelerin yüklemine “niçin?” , “neden?” soruları sorulduğunda bu sorular cevapsız kalmaz. Neden-sonuç cümleleri iki bölümden oluşur: Birinci bölüm neden (sebep), ikinci bölüm ise sonuç bildirir.