Şeker ölçüm aletleri kaç lira?

İçindekiler:

  1. Şeker ölçüm aletleri kaç lira?
  2. Kan şekeri ölçüm cihazı nedir ne işe yarar?
  3. Şeker ölçüm cihazı ücretli mi?
  4. Şeker ölçüm kontrolü nasıl yapılır?

Şeker ölçüm aletleri kaç lira?

Günümüzde en iyi şeker ölçüm cihazı sağladığı faydalar ve kullanım kolaylığıyla parmak delmeden şeker ölçümü yapabilenlerdir. Şeker ölçüm cihazlarının fiyatları 20 TL ile 1.000 TL aralığında değişkenlik göstermektedir.

Kan şekeri ölçüm cihazı nedir ne işe yarar?

Şeker ölçüm cihazı kanınızdaki şeker (glikoz) miktarını ölçmek için kullanılan bir cihazdır. Glikoz ise vücudun enerji kaynağı olarak kullandığı bir şekerdir. Şeker hastalığınız yoksa vücudunuz kandaki glikoz miktarını dengeler.

Şeker ölçüm cihazı ücretli mi?

SGK'nın 32 kuruş sınırına son verildi. Mahkeme kararına uygun şekilde düzenlenmesi beklene yeni Sağlık Uygulama Tebliğinin yayınına kadar hastalar ölçüm çubuklarını fark ücreti ödemeden alabilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre, Türkiye'de 5.5 milyondan fazla ilaç kullanan diyabetli var.

Şeker ölçüm kontrolü nasıl yapılır?

Kan şekeri ölçümü için test çubukları (strip) kullanılır. Ölçüm cihazına yerleştirilen test çubuğuna bir damla kan damlatılır (Bazı cihazlarda test çubuğuna kan damlatıldıktan sonra cihaza yerleştirerek ölçüm yapılır, ya da test çubuğu parmak ucundaki kanı gerektiği kadar çeker).