La Tahzen innallahe meana ne anlama gelmektedir?

İçindekiler:

  1. La Tahzen innallahe meana ne anlama gelmektedir?
  2. Innallah ne demektir?
  3. La Tahzen innallahe meana nerede geçiyor?
  4. Uzulme Allah bizimle beraber kime Soylendi?
  5. La Tahzen ne demek fazileti?
  6. Arapça la ne anlama gelir?

La Tahzen innallahe meana ne anlama gelmektedir?

İslam Peygamberi Hz. Muhammet, Medine'ye hicret ederken Sevr Mağarasında bulundukları sırada yanında bulunan dostu Hz. Ebubekir'e "La Tahzen İnnallahe Meana" demiş ve bu sözün hikayesi günümüze kadar gelmiştir. Bu cümlenin Türkçe meali, "Üzülme, Allah bizimledir." şeklindedir.

Innallah ne demektir?

Illallah kelimesi Türkçe'de "Allah'tan başka" anlamına gelir. Arapça illā-llāh إلّاالله z "Allah'tan başka" sözcüğünden alıntıdır.

La Tahzen innallahe meana nerede geçiyor?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem), Medine'ye hicret ederken Sevr Mağarasında bulundukları sırada yanında bulunan dostu Hz. Ebubekir (Radıyallahu Anh)'e "La Tahzen İnnallahe Meana" demiştir. Bu cümlenin Türkçe meali, "Üzülme, Allah bizimledir." demektir.

Uzulme Allah bizimle beraber kime Soylendi?

Hazreti Muhammed, Mekke'den Medine'ye hicreti sırasında müşriklerden saklanmak için üç gün geçirdiği ve bu sırada çok sayıda mucizenin yaşandığı Sevr mağarasında, kendilerini takip eden müşriklerin mağaranın ağzına kadar gelmesi üzerine korkuya kapılan Hazreti Ebubekir'e, "Üzülme, Allah bizimledir" diye teselli edip, ...

La Tahzen ne demek fazileti?

La tahzen, Arapça bir kelimedir ve Türkçe'de "Üzülme" anlamına gelmektedir. La tahzen innallahe meana "Üzülme Allah bizimle beraberdir" anlamına gelmektedir. Asırlar öncesinden, hicretin en can alıcı noktasında, sevr mağarasından tüm insanlığa böyle bir teselli mesajı yükseldiği rivayet edilmektedir.

Arapça la ne anlama gelir?

Arapça kelime literatüründe La kelimesi hayır anlamında kullanılmaktadır. Olumsuz olan kelimelerde la kelimesi eklenir ve o kelime olumsuz anlama gelir. Kelime-i tevhidte La ilahe illa Allah kelimesinde yer alan La ret anlamındadır.