Ilköğretim haftası ile ilgili neler yapılabilir?

İçindekiler:

  1. Ilköğretim haftası ile ilgili neler yapılabilir?
  2. Kızılay haftası ile ilgili neler yapılabilir?
  3. Kızılay görevi nedir?
  4. Kızılay önemi nedir?
  5. Kızılay haftası ne zaman olacak?
  6. Okul öncesi kızılay haftası ne zaman?
  7. 12 16 Aralık haftası nedir?
  8. Yeşil Ay ne işe yarar?
  9. Yeşil Ay ne demektir?

Ilköğretim haftası ile ilgili neler yapılabilir?

· İlköğretim Haftası uçurtma şenliği düzenlenir. · Okulun bulunduğu mahallede şenlik yürüyüşü yapılır. · İlköğretim Haftası davetiyeleri hazırlanır. · Okuldan mezun olmuş başarılı kişiler tespit edilerek, açılış törenine davet edilerek onlarla söyleşiler yapılır.

Kızılay haftası ile ilgili neler yapılabilir?

Kızılay haftası kutlamaları kapsamında Kızılay öncelikli olarak faaliyet alanlarına ilişkin yapılan çalışmalara ve ilkelere dair gençleri bilgilendirmek amacıyla okullarda tanıtımlar yapılmakta, Türkiye genelinde şiir, kompozisyon vb. yarışmalar düzenlenmektedir.

Kızılay görevi nedir?

Yaralılara bakar, Yangın felaketinden zarar görenlerin yardımına ilk olarak Kızılay koşar, Onlara yatacak yer sağlar, Yiyecek, giyecek ve içecek verir. Savaş anında yaralananların yardımına Kızılay koşar. Onların yaralarını tedavi eder.

Kızılay önemi nedir?

Kızılay'ın amacı, her nerede görülür ise , hiçbir ayrım yapmaksızın insanın acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak, insanın hayatını ve sağlığını korumak, onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu saygıyı, işbirliğini ve sürekli barışı getirmeye uğraşmaktır.

Kızılay haftası ne zaman olacak?

29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında Türkiye genelinde bulunan okullarda Kızılay haftası kutlanmaktadır.

Okul öncesi kızılay haftası ne zaman?

Kızılay Haftası (29 Ekim-4 Kasım)

12 16 Aralık haftası nedir?

- 1216 Aralık Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak kutlanır. Sorumuzun cevabı TUTUM kelimesi gelecektir. - Eskiden Yerli Malları Haftası olarak kutlanan bu haftada tutumlu olmanın ve yerli malları kullanmanın önemini çocuklara anlatmak için etkinliklerin yapıldığı bir haftadır.

Yeşil Ay ne işe yarar?

Yeşilay, sigara, alkollü içki ve diğer uyuşturucu gibi alışkanlıklar ile mücadele eden ve bütün zararlı alışkanlıklardan halkın ve bilhassa gençlerin korunması için yaptığı çalışmalarla kamuya hizmet veren bu sebeple de “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer alan bir kurumdur.

Yeşil Ay ne demektir?

Bağımlılıklarla Asırlık Mücadele "Hilal-i Ahdar" ismi daha sonra "Yeşil Hilal" ve "Yeşilay" olarak değiştirilmiş, 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhurbaşkanlığı, İsmet İnönü'nün Başbakanlığında, Bakanlar Kurulu kararıyla Yeşilay'a "kamuya yararlı dernek statüsü" verilmiştir.