Muhabbet Kuşunun Gagası kesilmeli mi?

İçindekiler:

  1. Muhabbet Kuşunun Gagası kesilmeli mi?
  2. Gagası kanayan muhabbet kuşuna ne yapılır?
  3. Muhabbet kuşlarının tırnakları kesilmeli mi?
  4. Kuşun tırnağı kanadığı zaman ne yapılır?
  5. Tüydeki muhabbet kuşuna ne verilmeli?
  6. Kuşun yarası nasıl tedavi edilir?

Muhabbet Kuşunun Gagası kesilmeli mi?

Muhabbet kuşlarının zamanlar gagaları belirli aralıklar ile uzarlar. Bu gagaları kesmekte hiçbir sakınca yoktur. Keza evcil kuş ise ve sık olarak kafesten çıkıyorsa, çevreye ve sizlere zarar vermemesi için kesilmesi daha faydalı olacaktır.

Gagası kanayan muhabbet kuşuna ne yapılır?

Böyle bir durumda kuşun konunun uzmanı bir veteriner hekime götürmelisiniz.. kuşun kanat ucunun üzerine hemen 2-3 dakika doğrudan basınç uygulayın. Kuşların çoğunluğu bölgeye uygulanan basınçla kanama 5 dakika içerisinde pıhtılaşır. Basınç sonrası kanayan bölge üzerine MISIR NİŞASTASI veya BUĞDAY UNU koyabilirsiniz.

Muhabbet kuşlarının tırnakları kesilmeli mi?

Daha sağlıklı ve rahat bir yaşam sürdürebilmeleri için, muhabbet kuşlarının tırnakları mutlaka kesilmesi gerekir.

Kuşun tırnağı kanadığı zaman ne yapılır?

Kanama başladığından avcunuzun içine bir miktar bebek pudrası alın, kanayan tırnağı pudranın içine bandırın. Pudra kısa süre içerisinde kanamayı durduracak ve muhabbet kuşunun keyfini yerine getirecektir. Muhabbet kuşunun her bir tırnağını özenle kestikten sonra işiniz neredeyse bitti sayılır.

Tüydeki muhabbet kuşuna ne verilmeli?

Tüy dökümünde muhabbet kuşu için B vitamini kullanmak gerekir. B vitamini bu dönemde tüylerin çıkması için gerekli bir vitamin olmaktadır. Bu vitamini pet shoplardan almanız mümkün olmaktadır ve nasıl kullanacağınız ise üzerinde yazılmaktadır.

Kuşun yarası nasıl tedavi edilir?

Kanayan kanat ucunun üzerine 2-3 dakika doğrudan basınç uygulayın. Basınç sonrası kanayan bölge üzerine mısır nişastası veya buğday unu koyabilirsiniz. Kuşun çırpınması kanamayı yeniden başlatabilir. aklınızdan çıkartmayın ve derhal bir veteriner hekime başvurun.