İŞKUR'da hangi meslek kursları var?

İçindekiler:

  1. İŞKUR'da hangi meslek kursları var?
  2. İŞKUR eğitim belgesi ne işe yarar?
  3. İŞKUR kursları nedir?
  4. İŞKUR kursları ne kadar sürüyor?
  5. Işkurdan istifa edersek ne olur?

İŞKUR'da hangi meslek kursları var?

İşkur kurslarına başvuru yapmak için öncelikle İşkur kurumlarına doğrudan başvuru yapmak gereklidir....
  • Beden İşçisi. İşkur bünyesinde en çok katılan kurslar arasında beden işçiliği gelmektedir. ...
  • Garson. ...
  • Kuaförlük. ...
  • Fotoğrafçılık. ...
  • Grafik Tasarımcılığı ...
  • Ön Muhasebeci. ...
  • Hasta Danışmanı

İŞKUR eğitim belgesi ne işe yarar?

İşbaşı eğitim programları; Kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim ve tecrübe edinmeleri, teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmeleri ve çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen programlardır.

İŞKUR kursları nedir?

Türkiye İş Kurumu tarafından istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren kişi ve grupların işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen mesleki eğitim kursları; mesleği olmayan vatandaşlara ...

İŞKUR kursları ne kadar sürüyor?

KURSLAR NE KADAR SÜRÜYOR? En fazla 160 gün günde 5-8 saat arası haftalık olarak 6 gün baz alınarak en az 30 en fazla 40 saat ders verilmektedir. Kursiyerlerin önemli bir mazereti olması dışında kurslara devamsızlık yapmamaları istenmektedir. Bu doğrultuda 5 günlük sağlık raporu kabul edilmekte.

Işkurdan istifa edersek ne olur?

Sözleşmesinin feshedileceği gibi cezai yaptırımla da karşılaşacaktır. Sözleşmesi feshedilen kursiyerler; 12 ay süre boyunca yeni bir İşbaşı Eğitim Programına katılım gerçekleştiremeyecektir. Fesih tarihine kadar aldıkları kurs ücretini, yasal faizi ile birlikte İŞKUR'a geri ödeyeceklerdir.